Jarní barvy a vzory nepatří k vyššímu věku? Nesmysl. Dámy díky nim mládnou
Ilustrační foto: Pexels

Jarní barvy a vzory nepatří k vyššímu věku? Nesmysl. Dámy díky nim mládnou

12. 5. 2022

Žijeme v době minimalistické. Projevuje se to mimo jiné tím, že ženy preferují jednoduché pohodlné oblečení v nenápadných a elegantních barvách. Takový šikovně složený šatník odpovídá aktivnímu životnímu stylu. Ale je fajn, pustit si občas do života nějakou divočinu, ne?

Možná, že si každá dáma pod výrazem divočina představí něco jiného, my tentokrát máme na mysli oblečení. Barevné, veselé, s květy a vzory. Takové, jakého se většina žen v první chvíli leká. Pak následují věty „to se brzy okouká, nedá se to kombinovat, je to příliš výrazné až nevkusné, na mě se to nehodí“.

Všechny ženy, které to říkají, mají částečně pravdu. Výrazné vzory by neměly v šatníku převažovat, ale zároveň jsou na světě k tomu, aby ho zpestřovaly. Takže je jistě moudré nosit celý život černou, modrou a bílou barvu, protože to svědčí o dobrém vkusu, nicméně nějaká barevná halenka s výraznými květy rozhodně není výraz nevkusu. Naopak.  Někdy je prostě nálada vzít si na sebe něco výrazného, veselého a vůbec není třeba se tomu bránit.

Jsou ženy, které mají vzorovaných halenek či šatů mnoho a ty jednobarevné považují za totální nudu. Jiné dámy mají výrazných kousků v šatníku jen pár, přesně pro ty vzácné dny, kdy na ně přijde chuť. Další je však tvrdošíjně odmítají. Mohou mít dobré důvody, někomu vzory skutečně nesluší. Ale největší nesmysl je, používat jako zdůvodnění nechuti k nim věk. Věty „na to už jsem stará, takové vzory se hodí na mladé“ v této souvislosti znějí poměrně často.

Tak tady je malá ukázka, že výrazné vzory nosí ženy všeho věku a je mnoho případů, kdy v nich prostě vypadají skvěle.

 

moda1.png

moda2.png
                                                                                                                 Všechny fotografie: Pexels

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Zdědila jsem po kamarádce halenku strakatou tak, že bych si něco takového nekoupila - a kupodivu v ní vypadám lépe, než jsem čekala. Navíc je z příjemného materiálu. Překvapila jsem sama sebe :-))
Svatava Páleníková
Líbí se mi odvaha některých žen obléci si výstřední oděv (ať už barvou či střihem). Já tu odvahu nikdy neměla, ani v mládí, ale tiše jsem záviděla těm holkám či ženám, které "do toho" šly.
Martin Vrba
10:53 Jo, už jsem si to našel, ta paní se stejným vkusem a pohledem na život starších lidí (ona to také nebere podle data narození) se jmenuje Alena Horylová https://www.i60.cz/clanek/detail/28734/vyrazne-sperky-se-nehodi-pro-zeny-vyssiho-veku-opak-je-pravdou
Martin Vrba
Mám moc rád i výrazně naparáděné i starší ženy. Oblečení – jakékoli oblečení se musí umět hlavně nosit a ne už dopředu mít ve výrazu k přečtení: „To mám v tom ránu – to proto ti lidé na mne tak čumí!“, ale vždy jen: “Určitě se v tom každému líbím, proto na mne všichni s obdivem koukají.“:) Vždy si ty ženy představuji, jaké musely být krásné za mlada, když jsou tak pěkné a upravené i v tom vyšším věku. Na koncertu Paula Anky v Kongresovém centru v roce 2014 (hrozně to letí) mne potkaly dvě starší dámy v mém věku a moc jim to slušelo, někdo by řekl, že byly „až přezdobené“, samy mne pozdravily, tak jsem jim odpověděl, ale nevěděl jsem, koho zdravím. A popošel jsem pár kroků, náhle jedna z nich zavolala: „Martine, ty jsi nás nepoznal, my jsme přece ty kočky z televize“, a udělaly na mne mňau, tak jako to dělávaly tehdy před mnoha lety. Povídám, nekecejte, ty vypadaly jinak a ta více mluvná (odjakživa) povídá. „To se ví, že to jsme my, dědečku.“ Tak jsme se začali bavit ve stylu těch našich 70 - 80. let, když nám bylo kolem 20 let a bylo nám fajn. A pokračovali jsme pak i po koncertě ve vinárně a vzpomínali jsme na televizi i na módu (ta silnější si vychvalovala mrkváče) https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/152882-moda-za-totace-plisnaky-mrkvace-a-elastaky a na náměstkyni ředitele Zelenky - Balážovou, která chodila holkám do studia na Burze přeměřovat minisukně. Jo – ať se ženy pěkně oblékají v jakémkoli věku a klidně výrazně. Moc jim fandím a z íčka se mi líbila ta paní, která vyrábí ty větší netradiční šperky z kovu – jak se jmenuje – ach ta skleróza. Tak jsem se zase zakecal.:)
Daniela Řeřichová
Proč ne? Každá žena je originál a je mi sympatické, když muži ocení její autentičnost i v odívání.
Hana Řezáčová
Pokud něco takového ženě nevyhovuje, necítí se, mám s tím problém, tak to není pro ni to "pravé ořechové" ... Výrazné barvy, vzory, modely - to se musí umět nosit a dámy na foto to, zdá se, umí a moc jim to sluší ...
Helena Přibilová
Ráda nosím vzorované oblečení (halenky, trička, sukně), ale vždy je doplním jednobarevným kouskem tak, aby výsledek nepůsobil "přeplácaně".
Jana Šenbergerová
Zřejmě ve svém těle nosím starou cikánskou duši, která celým srdcem touží po barvách, ale rozum zblblý pochybnými názory na to, co se hodí a co ne, jí v tom úspěšně brání. "Takže je jistě moudré nosit celý život černou, modrou a bílou barvu, protože to svědčí o dobrém vkusu," to je část věty, na které nic moudrého neshledávám, zatímco s touto částí věty plně souhlasím: "... barevná halenka s výraznými květy rozhodně není výraz nevkusu." Ale to je pouze můj názor, se kterým nikdo nemusí souhlasit, ale také mi ho nemůže vyvrátit. Stačí, že s námi mává politika, nevidím důvod, aby totéž dělala móda. :-)
Jan Zelenka
To je přímo strašné.
Irena Mertová
Dano, já mám myslím jednu blůzku i s těmi papouchy. Když se vzpomenu, vezmu si ji na pivo... :-) - jestli nějaké bude.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.