Nevšední odpoledne
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Nevšední odpoledne

18. 5. 2022

Není to dlouho, kdy si naše dcera konečně pořídila to, co opravdu miluje. Ne není to dvounožec, toho už má, ale čtyřnožec a nejen tak nějaký. Tereza totiž od dětství miluje koně a od dětství na nich jezdí. Bohužel, odchází nejen lidé, ale i naše zvířecí lásky a ten její odešel v prosinci před dvěma lety. Letos konečně dostala odvahu a koupila si novou lásku, jmenuje se Loutano, je to vysloužilý závodník a je krásný a velký. Říkali jsme si, že bychom se na něj taky chtěli podívat a dnem D se stala neděle 15.5.22.

Bylo domluveno, že s sebou vezmeme vnučku Aničku, která je také milovnicí koní a má už s nimi pár zkušeností. No a aby nás nebylo málo, přidali se i syn se snachou a nesměl chybět ani náš pejsek. Nestává se moc často, že jsme pohromadě celá rodina, jsou to chvíle dost vzácné. Sraz jsme měli v Dolánkách, kde dcera s přítelem bydlí. Tam jsme měli ještě dost času, návštěva  Slatiny, kde je Loutano ustájený, byla domluvena až na 16.30. Udělali jsme si proto malý výlet k Ohři. Cesta vede lesem, ale připomínalo to spíš prales. Všechno kolem bylo sytě zelené, sem tam se objevily rozkvetlé luční kytičky a vysokými stromy prosvítaly sluneční paprsky. Musím přiznat, že tyhle procházky mám moc ráda.

Nastal čas odjezdu směr obec Slatina, která není od Dolánek nijak daleko, nachází se v litoměřickém okrese při východním úpatí hradu Hazmburk. Po příjezdu jsme zaparkovali ve dvoře, Loutano už na nás čekal ve výběhu. Terka si ho odvedla do stáje a já jsem se jala běhat s foťákem kolem. Venku bylo jen pár koní a jeden poník. Ten se nechal i pohladit. Vrátila jsem se do stáje a proti mně vyběhl mazlivý černý kocour, vylétlo pár vlaštovek, které nebyly zvyklé na tolik lidí pohromadě. Koník stál poslušně zaparkovaný v boxu, vychutnával si kartáčování a hejno lidí mu evidentně nevadilo. Přešli jsme do jízdárny, vnučka byla natěšená na jízdu, což se jí splnilo. S námi tam byly ještě dceřiny kamarádky, které tam také mají ustájeného koně se jménem Nugát. Čas ubíhal jako voda, po hodině jsme se s dcerou, koníkem a ostatními přítomnými rozloučili a hurá k domovu.

Bylo to opravdu krásně strávené odpoledne. Vadou na kráse bohužel bylo, že můj foťák, nebo já, neumím zacházet se světlem, které bylo ve stáji i v jízdárně, takže prosím o shovívavost u některých fotek. Vzhledem ke koním nebylo možné použít blesk. Přeji všem léto plné radostí a slunce.

 

 

Můj příběh příroda
Hodnocení:
(4.7 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Nádhera, Nadi. Taky jsme v neděli byli s Vojtíškem u koníčků. Na Farmě Vysoká u Chrastavy. Tam jsme společně byli již potřetí, Vojtovi se líbí nejen koně, ale i dětské hřiště... Díky
Naděžda Špásová
Děkuji všem za příspěvky, vážím si toho. :-)
Marie Měchurová
Narodila jsem se mezi koňmi, v hřebčíně v Tlumačově. Otec měl na starosti 4 ušlechtilé hřebce. Kousek od nás nad Holešovem jsou stáje a výběhy koní. Jsou to opravdu ušlechtilá zvířata. Děkuju za hezké počtení i fotky.
Hana Rypáčková
Hezké a koně mám moc ráda.. Líbí se mi projížďky v přírodě, ne v ohrazeném kruhu, ale... Už bych na koně nesedla.. Shýbat se pod větvemi, nebo když se oř rozhodně ukousnout si chutnou jetelinu....
Jarmila Komberec Jakubcová
Zajímavá reportáž s krásnými fotkami.
Marie Pudichová
Omlouvám se za jednu * Stalo se to omylem ****** Koně mám ráda
Alena Tollarová
Koně se mi líbí, ale hezky za ohradou. Rodinné sešlosti můžu, většinou se odehrávají u nás. Ze Slatiny jsem naposledy šla na Házmburk, vede odtamtud dobrá cesta.
Martina Růžičková
Moc hezká fotoreportáž z výletu za krásnými koňmi.
Marie Seitlová
Krásně jste strávili odpoledne jak s rodinou tak s dceřiným novým miláčkem. Koně se mi líbí a vnučka i snacha mají také své koně. Ráda za nimi jezdím. Naďo, omlouvám se za hvězdičky, mělo být 5.
Blanka Lazarová
Koně jsou krásný koníček. Moje ségra občas na nějakém jezdí, já už mám respekt. Před pár lety jsem na něm seděla, ale už to asi nebudu pokoušet. Ale jsou to krásná zvířata. Měli jste vskutku pěkné odpoledne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.