Rozloučení se školou
FOTO: autorka

Rozloučení se školou

30. 6. 2022

Dnes jsme se zúčastnili menší akce pro děti trochu pomalého myšlení základní školy z Opočenské ulice v Dobrušce. Zaměstnanci školy jim připravili pohádkovou hru O kouzelné Berušce.

Na šesti stanovištích měli splnit dva úkoly. Před zadáním jsme jim řekli něco o stanovišti, na kterém se ocitli a zadali úkoly. Na prvním stanovišti byla Květa Holcmanová, ta chtěla od dětí pojmenovat pohádkové postavičky a malý test, Irena Plodková zadávala dětem házení míčkem na lahve a potom museli lepit holubičky na letadýlka, třetí stanoviště jsem obsadila já a zadávala dětem křížovku, kde v tajence byla postavička Kouzelná Beruška. Druhý úkol byl poznávání různých druhů hodin, čtvrté stanoviště patřilo Jirkovi Plodkovi, i ten měl zadávat dva úkoly, jeden byl házení na cíl, na poslední stanoviště byla převezena Květa Holcmanová, kde děti střílely z luku a odtud se vypravily k Domku F.L.Věka, kde na ně čekal poklad.

Za každý splněný úkol dostali žeton, 5 žetonů si mohli po ukončení hry vyměnit za zmrzlinu. Den se vydařil. Dětem nevadilo ani úmorné horko. Vidina zmrzliny je popoháněla k cíli.

Můj příběh škola
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Růženko milé a zábavné nejen pro děti.
Eva Mužíková
Díky za každou "podanou ruku", která těmto dětem jistě přináší hodně hezkých zážitků...
Daniela Řeřichová
Moc děkuji za tuto milou zprávu, že vám není lhostejný osud dětí, které to nemají jednoduché. Kéž by taková empatie byla víc rozšířena v této, na výkon stavěné, společnosti. Děláte si radost navzájem, to je velký dar. :-)
Anna Potůčková
Myslím si, že toto je Bohulibý počin. Pro takové děti něco vymyslet, aby to pochopili není asi zrovna jednoduché a je dobře, že se najdou lidé, kteří se těmto dětem věnují, něco pro ně vymyslí aby měli radost ze zábavy, ze svého života a odnesli si také nějaké vzpomínky. A těmto lidem patří velké díky nejen ode mě, ale od celé společnosti!
Marie Seitlová
Růži, děláte velmi záslužnou práci a tihle děti si to zaslouží.
Naděžda Špásová
Je dobré, když se děti s hendikepem mohou začlenit do normálu, i když si moc iluze o empatii normálních děti nedělám. Vidím to u nás na sídlišti, když jdou ze školy. Naštěstí existují lidé jako vy, Růžo, a to je moc dobře. :-)
Alena Vávrová
Růžo, moc zdravím a také chválím činnost vašeho spolku (nejen) pro děti. Ať se vám daří i nadále.
Jana Šenbergerová
Chvályhodně strávený čas dětí i dospělých. Nejen velké akce zpříjemňují život. Díky za sdílení.
Jana Šenbergerová
Chvályhodně strávený čas dětí i dospělých. Nejen velké akce zpříjemňují život. Díky za sdílení.
Alena Švancarová
Já myslím,že už tím,že mohou jít do speciální školy se jim pomáhá.Mnozí se po absolvování vyučí řemeslu a v životě se uplatní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.