Při výběru letních šatů na věku skutečně nezáleží
Ilustrační foto: Ingimage

Při výběru letních šatů na věku skutečně nezáleží

18. 7. 2022

To se hodí pro mladší, tahle barva není vhodná, tento střih už vůbec ne. Při vybírání šatů se mnohé ženy řídí svým věkem. Někdy je to ku prospěchu, někdy naopak. Když jde o letní dlouhé šaty volného střihu, na věku nositelky nezáleží.

Léta jsou čím dál teplejší a mnohé ženy kvůli tomu trošku mění šatník. V kalhotách se někdy nedá vydržet a tak ke slovu přicházejí lehké vzdušné šaty. Týká se to i dam, které o sobě tvrdí, že jsou spíše kalhotové a sportovní typy. Ale stačí, když teplota ve městech šplhá přes třicítku, když se chystá dovolená u moře, návštěva lázní či letní společenská událost a hned se po lehkých šatech poohlíží kdekdo.

Jistěže je dobré mít určité limity a pokud žena není s nějakou částí svého těla spokojená, není důvod, aby ji vystavovala a přitom se sama necítila sebejistě a příjemně. Zároveň je nesmysl dávat si předsevzetí typu: bylo mi padesát a proto se už nehodí, abych odhalila kolena.

Nicméně v posledních několika letech jsou v módě letní šaty dlouhé, vzdušné a volných střihů, takže jde o styl, který sluší stejně mladým dívkám i ženám vyššího věku. A co je důležité, zpravidla sedí ženám štíhlým i baculatým. Pozitivní zpráva je, že se k nim nosí boty všeho druhu, takže kdo zrovna v létě neholduje podpatkům, k šatům si může vzít baleríny, pohodlné páskové sandály, klidně i ty zdravotní nebo dokonce tenisky. K určitému rozevlátému typu šatů totiž vše vypadá dobře.

Pokud si někdo není jistý, co si pod tím představit, tady je malá inspirace a důkaz, že nejde jen o módu pro mladé dívky.

1.jpg6.jpg2 (1).jpg

5 (2).jpg4.png5 (1).jpg

                                                                                                                                    Ilustračn foto: Pexels

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše D'Engeli
Oblékám se podle svého vnitřního rozpoložení a počasí.... Byla jsem letos na dovolené v jižní Belgii a v hotelu byl manželský pár..věk tak kolem 80 až 85..paní měla kratší, střihem nápadné šaty, barvou nevýrazné, tedy v rovnováze. Manžel byl oblečen jednoduše, sportovně, modrou košili a safari kalhoty.Oba byli úžasní, čišela z nich jiskra a také to, že měli úctu jeden k druhému a také jistě to, že se chtěli líbit jeden druhému. Pro mne navždy nezapomenutelný zážitek. Vnitřní svět si myslím je směrodatený.
Dana Divišová
Šaty tedy nosím kratší, tj. ke kolenům. Líbí se mi č. 5, číslo 6 bych preferovala s kratší sukní. Volné leda na doma. Nosím raději kratší kalhoty a k nim cokoli.
Eva Mužíková
Když letní šaty, tak dlouhatánské až na zem a ještě s rozevlátou sukní. Mam ráda, když jsou vidět jen špičky bot. Jasně že, zvláště při chůzi do kopce je musím trochu přizvedat, ale mne to baví.Z těch nabízených bych se určitě cítila v pátých květovaných s rukávy. Dlouhé mám jen jedny, ale několik sukní a jedny kalhoty se širokými nohavicemi. V sukních pod kolena, nebo nad kotníky bych nevyšla, necítím se v nich dobře.
Elena Valeriánová
Šaty a sukně nosím ráda, ale vzhledem ke své postavě si nemohu dovolit vše. A myslím si, že titulek je zavádějící, pokud nechceme vypadat směšně, musíme i výběr letních šatů zvážit. Šaty, které jsou u článku na fotkách, jsou příšerné, zahaluji sice vše, ale ještě chybí pokrývka hlavy s průzorem pro oči.
Vladislava Dejmková
Šaty nosím celé léto, pokud to jen trochu jde. Ale ty na obrázcích se mi moc nelíbí. Preferuji kratší délku, o takové dlouhé bych jen zakopávala.
Hana Řezáčová
Líbily by se mi šaty zelené (č. 2), kdyby nebyly zelené :-) a byly trochu kratší ... Možná i ty růžové (č.1), ale jsou také moc dlouhé ... Letní šaty nosím ráda ...
Helena Přibilová
Pokud jde o sukně, raději volím délku ke kolenům.
Alena Tollarová
Řekla bych, že věk při výběru letních šatů určtou roli přece jenom hraje. Kraťoučké sukně, balonkové rukávky nebo volánky bych na sebe nenavlékla. Ale stejně tak ani jedny z představených šatů dlouhých až na zem.
Irena Mertová
Šaty nosím ráda, ale málo - do přírody se nehodí. Ale tyto jsou na mne moc dlouhé.
Soňa Prachfeldová
Mám ráda rozevláté šaty i sukně, cítím se v nich moc dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.