Někde mít svůj kout
Přírodní památka Královská obora. Všechny fotografie: Daniela Řeřichová

Někde mít svůj kout

11. 10. 2022

 Myslím, že to známe všichni. Občas ode všeho na chvíli utéct, načerpat energii, potěšit se hezkými vjemy.

Do lesa to mám daleko, takže moje srdcovky po únavném sezení u počítače jsou Kampa, Petřín či Vyšehrad, nacházející se prakticky za rohem. Anebo Stromovka, původně Královská obora, kam dojedu za deset minut tramvají. Na 95 ha se zde rozkládá zelená oáza typu anglické zahrady.

Tlačila jsem tu kočárek s dětmi a později s vnoučaty. Teď už (nebo zatím ještě) bez koleček je stále co objevovat, v kteroukoliv roční dobu. Mí Pražané mi rozumějí.

Potkávají se tu lidé všech generací, jimž tento největší pražský park přináší bezpočet možností k relaxu. Ve Stromovce se dá sportovat či jen tak bloumat nádherně zrekultivovanými cestami a obdivovat faunu i flóru.

Já jsem se zde proběhla v neděli 9. října a nabízím ke zhlédnutí pár pohledů na vodní plochy.

Věřím, že ani u vás příroda nešetří barvami, a tak přeji příjemné putování podzimem.

Více informací můžete načerpat na wikipedii zde.

 

Praha příroda Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 37 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Přátelé, moc děkuji za milé vzkazy na adresu několika momentek prosluněné Stromovky. Já se zase ráda kochám obrázky z vašich oblíbených míst. :-)
Jan Zelenka
Příjemná, podzimní procházka a krásné fotky. Současnou tvář Stromovky neznám. Jen z fotek vašich a Věrky. Ale byl jsem tam s dětmi i ženou často. Ale to už je 40 až 50 let. Utíká to.
Blanka Lazarová
Danielo, krásně zbarvená Stromovka oku přímo lahodí. Byla jsem tam vloni v květnu po procházce s íčkem v Prokopském údolí. Nejdřív jsem courala ve Vojankách a pak druhý den skoro 3 hodiny ve Stromovce. A byla jsem nadšená. Dík za krásnou připomínku v podzimních barvách. :-) :-) :-)
Rostislav Mraček
Máte tam hezky. Těšte se z takových míst!
Alena Vávrová
Krásné místo a procházka následování hodná. Bohužel ve Stromovce jsem jako mimopražská nebyla a ráda bych to napravila.
Marie Seitlová
Danielko, to je nádhera. Podzimní barvy ve Stromovce jsou úžasné.
Vladislava Dejmková
Krásná barevná podívaná, děkuji Danielo.
Naděžda Špásová
Danielo, paráda. Fotky jsou super, do Stromovky jsem taky ráda chodila. Já jsem si včera udělala radost na Miladě, to je jezero.
Zuzana Pivcová
Vidím, že jste další milovnice Stromovky. Určitě o ní psala Věrka a ještě někdo. Já jsem jezdila pravidelně kolem v posledních letech ve vojenském archivu, když jsme se přestěhovali do staré Ruzyně a často jsem jezdila z práce vlakem. Ale na procházce jsem tam byla málokdy.
Marie Měchurová
Bohužel, Stromovkou jsem se nikdy neprošla. Třeba to v budoucnu ještě napravím. Podle Tvých kràsných fotek je určitě zájímavé místo pro odpočinek i procházky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.