Akce sdružení Chvilky Naděje
Fotografie: archiv autorky

Akce sdružení Chvilky Naděje

23. 11. 2022

Hezký a pohodový den přeji všem dobrým lidem.
Dnes mě po ránu naložili do auta a vyrazili jsme směr Voděrady, kde byla domluvena akce na předvedení života nevidomých mezi námi koukavci.
Ve škole nás mile přivítali a my si rozebrali stanoviště. Bylo nás málo, a tak nám vypomohly paní učitelky a my začali dětem ukazovat, jak to mají nevidomi v běžném životě těžké. Já měla jako vždy na starosti psací stroj typu Perkins a povyprávěla dětem, jak se nevidomé děti učí. Musí se učit abecedu i počítat, jen trochu jinak, než ty co vidí.
Každé dítě si mohlo napsat své jméno v braillově písmě a dostaly ho domů, aby mohly rodičům ukázat, jak je jejich jméno napsané v bodovém písmě.
Děti byly nadšené, měly mnoho otázek a my se cítili skvostně, protože jsme mohli dětem ukázat, že tady mez námi žijí lidé, kteří potřebují naši pomoc.

děti zdraví
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Marková
Děkuji všem, kterým se můj příspěvek líbil. Práce z dětmi je úžasná a mně to baví. Vyplňuje mi ti můj důchodoví čas. Já něco neučím děti a oni mně. Všichni co se těchto akci účastní mají radost když vidí v očích dětí zájem a někdy jsou i jejich otázky úsměvné, ale i zvídavé.
Martina Růžičková
Jste úžasní! Děkuji! Maminka byla v posledních letech života nevidomá, takže vím, jak moc je důležité, aby lidé v okolí věděli, jak jí život usnadnit. A samozřejmě i ostatní lidé, které v běžném životě potkávala. Mnozí z nich by rádi pomohli, ale nevěděli jak.
Daniela Řeřichová
Milá paní Růženko, děláte záslužnou práci, která si zaslouží poděkování a úctu. Věřím, že Vám přináší radost, když jsou děti citlivé a uvědomí si určité odlišnosti a budou jim rozumět. Dcera pracovala jako terapeutka na Palatě, kde žijí lidé se zrakovým postižením, a máme doposud mezi nimi několik přátel.
Soňa Prachfeldová
Růženko, to jsou moc hezké akce a děti jsou velmi vnímavé. A člověk, který má už něco za sebou, rád sdělí, pokud je mu nasloucháno. Moc tě zdravím.
Marie Seitlová
Zajímavá akce.
Alena Vávrová
Ahoj Růženko, to je milé, že nezapomínáš na íčko a sdílíš s námi informace o záslužné činnosti vašeho sdružení. Díky!
Jitka Hašková
Velmi zajímavá a užitečná akce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...