Můj zážitek roku: tábor
Ilustrační foto: Pixabay

Můj zážitek roku: tábor

16. 12. 2022

Zaslechla jsem informaci, že se již třetím rokem koná tábor pro dospělé a že je fajn. Zkusit se má všechno, takže jsem se přihlásila. Konal se v září a programem tohoto týdenního pobytu byla výuka kreativního psaní a učení dalších možností, které umí náš chytrý telefon. Našimi učiteli byl písničkář, kytarista, bloger Dušan Bitala -pořadatel tábora a spisovatelka, redaktorka a scénáristka Dagmar Digma Čechová.

Konalo se to v Jižních Čechách na Vesnickém statku Václava Koubka, rovněž hudebníka, harmonikáře a zpěváka v Chotěmicích u Soběslavi.

Výuka byla prakticky celý den s pauzou na oběd v blízké hospodě a poobědový odpočinek. Po večeři, kterou vždy na střídačku pro všechny připravila jedna dvojice z nás účastníků, byl někdy táborák, někdy soutěže, promítání filmů nebo společenské hry. Ubytováni bylo podle zájmu ve stanech s podsadami nebo pokojích. Kvůli špatnému počasí jsme zvolili raději teplejší pokoje.

Pobyt byl zakončen vtipnou táborovou hrou, v níž jsme ukázali a prověřili, co jsme se za ten týden naučili. Vítězná dvojice byla odměněna.
I přesto, že většinu času byla zima a pršelo, jsme si pobyt moc užili. Určitě, pokud se tábor bude napřesrok opakovat, nedáme si tento zážitek, kdy jsme se nejen dobře pobavili, hodně nasmáli, ale i mnohé užitečné naučili, ujít a zase se všichni přihlásíme.

Zážitek roku 2022
Autor: Suchá Olga
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Jsem trochu zklamaná pojmenováním akce "tábor", který měl s táborem společného jen to ubytování ve stanech, které jste stejně vyměnili za pokoj. Já jezdím každý rok na tábor pro seniory, kde se sice taky spí v pokojích, ale zaměření je pak už zcela táborové. Od zvolání "Budíček, rozcvička!" přes celodenní aktivity právě takové, jak si je užívají děti na táborech, včetně poledního klidu nebo bodování pořádku pokojů. Šedesát seniorů je rozděleno do oddílů, vyrobí si vlajku, vymyslí název oddílu, pokřik...Denně nechybí různé soutěže v přírodě, vycházky, výlety. Soutěž ve vaření polévky v kotlíku, morseovka, hledání pokladu, olympiáda, zajímavá přednáška, kreativní dílnička, karneval, táborák a opékání buřtů, noční hra...Celotáborová hra, kdy se do boje o body vrhají s vervou babičky a dědečkové i s berlemi a zaslouženě si vybojují diplomy. Účastníci si po táboře pochvalují, jak za ten týden omládli a opakovaně se hlásí na další rok. Táborový život popisuju ve svých článcích o Máně na táboře. Samozřejmě jedu příští rok zase, tentokrát bude téma Vzhůru do plachet. Vše se dá najít na webu Tábory v Beskydech-psáno dohromady bez diakritiky.
Jana Šenbergerová
I když vůbec nejsem táborový fanoušek, byla jsem na několika táborech jako dítě, pak jako praktikantka a nakonec i jako vedoucí. Jako dospělá jsem absolvovala esperantský tábor s výukou esperanta - zrovna dnes jsem dostala vánoční přání od jiné účastnice, s níž jsem stále v kontaktu, i když jen na dálku. Další tábor měl ezoterickou náplň ve spojení s vitariány, navíc jsem se tam vypravila s vnoučaty a jako třešničku na dortu si užila přechod přes žhavé uhlí. Dalším zážitkem byl tábor Astropraktikum spojený s pozorováním noční oblohy a řadou zajímavých astronomických přednášek. Tam jsem byla s dcerou a získala tam dalšího celoživotního kamaráda, i když se moc nevídáme. Děkuji za váš podnětný článek, který mě tak trochu přinutil přehodnotit můj spíše negativní vztah k táborům. Všechny se mi líbily a obohatily můj život.
Soňa Prachfeldová
Určitě zajímavé i s doprovodným programem.
Zuzana Pivcová
Zajímavé, jeden tábor a dvojí zaměření - kreativní psaní a možnosti chytrého telefonu. Každý zájemce tu určitě pro sebe něco našel, ale třeba já bych výuku kreativního psaní nehledala, připadalo by mi to poněkud šablonovité, ale možná se mýlím.
Naděžda Špásová
Myslím, že to mohlo být zajímavé. Jezdívala jsem do letních táborů jako dítě a pak jako vedoucí, stačí mi to na celý život. Mám ráda pohodlí a když nic nemusím.
Miloslava Richterová
Díky, to bylo určitě pěkné, můžete ještě více přiblížit tu výuku?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.