Věk a svoboda
Ilustrační foto: Ingimage

Věk a svoboda

6. 1. 2023

Stárnutím přibývají neduhy, ale je zase více svobody. V zaměstnání nemůžete potkat psychopatické nadřízené, protože jste v důchodu. Nikdo na vás už nežaluje a ty, co jste nemuseli, tak ty nepotkáváte.

Máte čas si vybírat přátele a známé a ty, co známe dlouho neopouštíme. Ženy? To je na pár knih. Je pravda, že jako starší muži jim nemáme mnoho nabídnout, ale o to víc jsme svobodnější a na špek nás lze těžko chytit. Pokud žijeme v páru, tak dávat víc lásky. Stejně to svým ženám nikdy neoplatíme. Jsme nezávislí, nemusíme si dávat pozor na hubu a říci, co si opravdu myslíme. Proč? Každý měsíc nám pravidelně přiletí prostředky na obživu. Ruku na srdce, pořád se máme dobře. Co takové mladé rodiny s dětmi. To jsou výdaje!!

Můžeme naopak druhým, pokud jsme zdraví, pomáhat. Každý den lidi v okolí pozdravit, usmát se, neprudit, nestěžovat si a také povzbudit. Hlavně ze své mrzutosti se vymanit. Buďte pozitivní a tím i o pár let budete žít déle!! Něco pro sebe udělat. Necálovat jen po bytě, čumět na nesmyslné seriály. Vyzout bačkory, obout pohodlné boty a vyrazit ven. Tam na vás čeká krásná a moudrá příroda.

Nehlásejte dopředu, že těch 5 km neujdete. Zkuste to opačně. Nejdřív to ujdete a potom dělejte závěry. Je to jen o vůli a lenosti. Pohlaďte pejska, ale nezapomeňte i na dědečka. Venku prší, vypněte kecy o prezidentech, nalejte si dvojku dobrého vína, vezměte do rukou knihu, poslouchejte hudbu nebo jen tak se ponořte do ticha a sněte. Nebo vzpomínejte na to příjemné, a to druhé zablokujte v mysli.

glosa stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Dobrá rada nad zlato, vyrazíme ven, hned jak bude lepší počasí. Už jsme to letos jednou zvládli. :-)
Margita Melegova
Myslim si, ze pozitivni mysleni je zivotni nutnost, lepe se s nim prekonavaji potize ve stari, jen nesmi clovek narazit na pesimistu.
Jana Kollinová
Hezky se to čte. Je jen dobře, že jsou mezi námi takoví nezdolní optimisté.
Taťana Veselá
Pěkné :-)
Miloslava Richterová
Proč blbec?
Jan Zelenka
Naprostá pravda. Když si jen pomyslím, že bych měl jít zase ráno do práce, tak mi naskakuje vyrážka.
Dana Divišová
Souhlasím. Zjistila jsem v důchodu, že k životu mi stačí spokojená rodina, zdraví úměrné věku, batoh, tenisky a pár kamarádů, kteří pošlapou nebo pojedou se mnou. Poslední větu podepisuji. A ať si každý užívá svobodu v důchodu jak chce. Je to jeho věc. Samozřejmě se taky někdy podívat kolem sebe, jestli někdo na tu moji pomocnou ruku nečeká. Někdy stačí jen poslouchat.
Věra Ježková
S tou svobodou souhlasím. Šla jsem dobrovolně do důchodu o dva roky dřív a nelitovala jsem toho ani minutu. Jinak ať si každý dělá, co je mu příjemné. Proč by se nemohl dívat na seriály, když ho baví? (Můj případ to není.) Ta pozitivita má své meze. Např. nemoc někdy neporazí.
Irena Stollová
Tak jen ať Vám pozitivní ladění dlouho vydrží :-)!
Jiří Dostal
:-) "Mně se na tom líbí ten optimismus, že co čtenář, to blbec... " volně dle Wericha :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.