Ilustrační foto: Ingimage
Všechno se už naučili. Čeští senioři to s technologiemi umí
31. 1. 2023Současní mladí lidé používají moderní technologie od dětství. Dámy a pánové vyššího věku se s nimi museli naučit zacházet až v průběhu svého života. Mnohým to dalo práci, stálo to hodně času a úsilí. Teď se projevuje, že to zvládli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Monika Monca
8.2.2023 17:38
Magda Škodová, budiž vám přáno. Nemyslím si ale, že byste zvládla to, co současní mladí.
narozdíl od nich to totiž považujete za něco nadstandardního, čím je třeba se chlubit, přitom aktivní užívání internetu je dnes životní nutností. Datové schránky, NFT, bezpečné používání bankovnictví, nebo zdánlivě jednoduché vyhledávání výhodných letenek...
víte, tohle není věc, jíž se lidé chlubí, je to stejné, jako mít řidičák.
Magda Škodová
1.2.2023 09:45
Takže jako obvykle - senioři jsou líní a hloupí... Jsem seniorka, na PC jsem začala pracovat počátkem devadesátých let a myslím, že i dnes zvládnu víc než leckterý mlaďoch. Ona totiž práce na počítači není surfování po sociálních sítích a eshopech.
Jiří Dostal
31.1.2023 20:47
:-) Snad je to obecně o uspokojování běžných provozních potřeb a o specifické hravosti, synkům jsem pořídil první PC před pětatřiceti lety, mladší je na úrovni špičkového hackera, se starším jedeme na úrovni profesních potřeb a nutností, neumím, co mi nechybí a po čem neprahnu. :-)
Vladislava Dejmková
31.1.2023 13:40
Kdo se chce naučit, ten se s technologiemi naučí. Hlavně, když to potřebuje. Kdo nechce, tak se vymluví. Obecně seniorů se znalostí technologií přibývá, vždyť dnes už odcházejí do penze lidé, kteří technologie často potřebovali i v zaměstnání.
Antonín Nebuželský
31.1.2023 12:46
No. Proč ten konfrontační tón?
Myslím, že článek vystihuje realitu. Vidím to běžně kolem sebe. Několika vrstevníkům často radím. I když běžné úkony dělají.
Určitě však informovanych seniorů přibývá.
Olga Škopánová
31.1.2023 11:52
Senioři nejsou ani hloupí ani zaostalí ani pohodlní učit se novým věcem, to zas někdo objevil Ameriku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA