Vkus „starších kluků“
Ilustrační foto: Pixabay

Vkus „starších kluků“

23. 3. 2023

Sedím s kamarády v zaplněné hospůdce, kde rozebíráme právě naše skončené sportovní klání a další věci. Koukám kolem sebe na ty mé vrstevníky a vzpomněl jsem si na článek naší čtenářky nai 60, kde si stěžovala na svůj dobrý skutek. V domnění toho, že udělá radost svému příteli zakoupením slušivého oblečení. On ho odmítal nosit, protože se v něm prý necítí dobře. Jeho oblečení se většinou sestávalo z vytahaného trička s potiskem, bermud z druhé ruky a na bosých nohou sandály. Mylně se domníval, že takto vypadá mladistvě. Přitom působil spíše trapně a dáma se mnohdy za partnera styděla.

Jako příklad mužské devastace v oblasti estetiky uvádím množinu lidí, které bych nazval „ZAMRZLÍ ROKEŘI“. Jedná se o skupinu mužů ve věku mezi 60 a 70 lety. Je to subkultura, kterou zajímá „tvrdá“ muzika. Myslí si, že lze zastavit čas. Většinou jejich mohutná břicha těsně obepíná pobryndané černé tričko s potiskem nějaké vyčpělé metalové kapely. Hlavu mají většinou pokrytou řídkými dlouhými prošedivělými vlasy nebo jejich rezidua (zbytky) mají umně zapletené do copánků, které jim bimbají na tučném zátylku. V uchu mají na odiv velkou náušnici. Některým i visí zlatý řetěz na krku. Pijí, kouří, nesportují jako za mlada a věnují se své tvrdé muzice. Ta je pro ně Bůh. Ničí si své tělo i ducha. V tomto věku už nejde permanentně žít takovým zběsilým životem. Starší konstrukce potřebuje delší regeneraci. Na to nedbají a mají potom zdravotní problémy. Mnohdy se domnívají, že když tímto způsobem budou používat atributy svého mládí, že nezestárnou a budou věčně mladí. Bohužel to nejde, spíše tímto nezřízeným přístupem urychlí svůj konec.

Nám to chlapům nedojde, že rodina i on je součástí ženina já. Vzpomínám na mladší doby, když jsme s dětmi opustili dům, tak nás všechny manželka zkontrolovala, jestli podle ní ladíme a neděláme ostudu. Tím neříkám, že jsou všichni muži stejní. Jistě hodně z nás má skvělý vkus a dělají svým ženám radost.

muži životní styl
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Pánková
Paní Naděždo, od mládí poslouchám rockovou muziku a jak stárnu, stárnou i muzikanti, ale i tak k nim ty dlouhé vlasy a vousy patří, jinak si je ani neumím představit. Nechápu tedy, proč třeba Kabáty vidíte jako ubožáky.
Soňa Prachfeldová
Vážení, ale zase neuniknou pozornosti a vlastně dávají najevo, jak jsou jim nějaké kritiky fuk. Inu rokeři již někde jinde. Je to, jako když si některá seniorka vezme mini a nese se... A ktomu třeba nemá zuby a ráda se směje. To je taky mazec.
Miloslava Richterová
Proti gustu .. naštěstí tohle je mi vzdáleno :-)
Naděžda Špásová
Tak s tímhle musím jedině souhlasit. Máničky se mi vždycky líbily, pár jsem jich poznala i blíž, když ale dneska vidím třeba skupinu Kabát, kterou na rozdíl od syna nesnáším, je mi jich líto. Jsou to ubožáci.
Lydie Jakubcová
Ano Ano chce to chodit mezi lidi kde nejsou pokud mi to vadi...
Alena Velková
Pane Berko, máte pravdu, některým mým kamarádům by skutečně prospělo, kdyby si ostříhali vlasy a dali pár kilo dolu...nicméně řetězy a kožené oblečení k téhle muzice neodmyslitelně patří... A k té úvodní fotce...na té není ani vzdáleně zamrzlý rocker, připadá mi spíš jako ruský mužik nebo loupežník z Mrazíka :-))
Jan Zelenka
Jindro, přesná charakteristika. Pokud někdo chce exhibovat v koženém oblečení a působit na holky, je to jeho věc.
Jiří Libánský
Výběru kvalitního stylového koženého oblečení věnuji spostu času a peněz. Nemyslím si, že každý "zamrzlý roker" musí působit jakkoliv omšele. Pokud tak působí, je to spíš otázka mentality, než stylu oblečení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.