Podvečer v Ostrově
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Podvečer v Ostrově

14. 6. 2023

Ráda se vracím na místa, která mě něčím upoutala k sobě a už mě nepustila. Jedním z nich je Ostrov, obec která se nachází u německé hranice a spadá pod Tisou, tam jsou krásné Tiské skály, které také stojí za návštěvu.

Ostrov jsme objevili vloni v září a moc se nám tam líbilo. No a tak jsme se rozhodli, že si uděláme nedělní procházku zrovna tam.

Vyjeli jsme tak kolem půl páté, po nebi se honily velké bílé mraky, silnice  rychle ubíhala a netrvalo dlouho před námi se objevil cíl naší cesty. Tahle denní doba má jednu výhodu, nepotkáváte davy návštěvníků, i když nás překvapilo množství aut parkujících před ubytovnou i hotelem. Tentokrát jsme se prošli jen ke třetímu rybníku, ale i to bohatě stačilo. Nebe se nám trochu zatáhlo,  vůbec to nevadilo, protože se odráželo ve vodě a bylo to opravdu krásné.

Čas nám docela uběhl a ani jsme si nevšimli, že jsme tam už dvě hodiny. Když jsme se vraceli k autu, potkali jsme mladou rodinu s dětmi. Jako předvoj šly dvě asi tak pětileté holčičky, které si to nasupeně rázovaly a vypadaly, jako by ty kopečky vzaly po břiše a obličejích. Pozdravili jsme se s rodiči a já říkám tatínkovi, že holky to vzaly po břiše a on jen zvedl oči do nebe a usmál se. Fotit to nešlo, slečny byly opravdu svižné.

Zvu vás tedy na procházku přírodou, ve které se probouzí léto v plné parádě, fotky jsou toho důkazem. Přeji všem krásné letní měsíce a pokud se vyskytnete v těchto končinách, návštěvu Ostrova u Tisé vřele doporučuji.

 

cestování fotografování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Nadičko, zase další povedený článek a skvělá fotodokumentace.
Daniela Řeřichová
Naďo, moc hezké, díky.
Jana Jurečková
Tam musí být nádherně a ten klid přichází až ke mně domů. Díky.
Marcela Pivcová
Opět pěkné fotky, bohužel ani tento kraj neznám. Skály i skalní města patřily vždy k mým oblíbeným výletům do přírody.
Věra Ježková
Naďo, díky za další hezkou procházku. :-)
Jan Zelenka
Nádhera, Naďo.
Marie Novotná
Balzám na oči. Modrá obloha a zeleň s vodní hladinou. Krása.
Zuzana Pivcová
Naďo, to je jiná obec než Ostrov nad Ohří? Tam jsem kdysi v 80. letech byla u jedné kolegyně na zabíjačce. Prvně a naposled. Tvé fotky a vyprávění jsou ale velmi milé.
Jitka Hašková
Díky za krásný fotovýlet.
Jana Kollinová
Naďo, díky za skvělý výlet. Líbí se mi, že reportáž je uvedena fotografií silnice. Měla jsem před sebou obrazovku svého PC, pravou ruku na řadící páce (myš) a jízda na trenažeru mohla začít. :-) Docela jsem to prožívala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.