I hipísáci stárnou. A pohled na ně bývá opravdu krásný
Ilustrační foto: pexels a ingimage

I hipísáci stárnou. A pohled na ně bývá opravdu krásný

28. 8. 2023

Duši mají stále mladou. Je to vidět na jejich oblečení, doplňcích, účesech. Kdo býval svobodomyslný v mládí, zpravidla takový zůstává a neklade si otázku: hodí se to v mém věku?

Říkalo se jim květinové děti. Generace, která v šedesátých letech vyznávala takzvaný hippie styl, se už dostala do seniorského věku. Z kluků a holek, kteří štvali rodiče, učitele a hlavně komunisty dlouhými vlasy, copánky, rozevlátým oblečením a výběrem hudby, jsou už dávno dědové a babičky.

Pro někoho byl hippie styl jen krátce trvající revolta proti všemu co zavánělo konvencemi a pravidly, pro někoho životní styl, kterého se nikdy nevzdal. Na světě jsou místa, kde dodnes žijí komunity lidí, kteří na první pohled dávají najevo, kým v šedesátých letech byli a být nepřestali. Nejvíce jich potkáme například na ostrově Ibiza, na Kanárských ostrovech, i na některých řeckých ostrůvcích.

Spokojeně tam nabízejí turistům různé cetky, ale i pěkná umělecká díla. Pro někoho je jejich styl oblečení nepřijatelný a ve vysokém věku směšný, pro někoho naopak věčný, zábavný. 

Tady je ukázka, že staří hipísáci stále existují a je radost na ně pohledět.

 

moda1.png

Snímek obrazovky 2023-08-13 v 16.18.49.png
                                                                                                                   Ilustrační foto: pexels a ingimage

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
U některých lidí končí puberta smrtí.
Anna Potůčková
Mám jednu svoji spolužačku která se v tomto ohledu nezměnila, zůstala této době věrná a je to báječná osobnost milující své děti i vnoučata. Přiznám se ale, že v té době jsem ji chápala zcela jinak .... zřejmě ovlivněná učiteli, rodiči i tehdejší společností.
Milouš Košvanec
Pane Dostál dejte už pokoj s UA.
Olga Škopánová
Nic pro mě připadají mi jako přerostlé děti.
Jana Pánková
Pro hnutí hippies jsem vždy měla slabost, jen ne dost odvahy. Tak alespoň ještě v pětašedesáti nosím dlouhé vlasy, maxisukně, džíny a poslouchám bigbeat. Pro generaci našich matek něco nemyslitelného.
Jana Šenbergerová
Mám ráda rozmanitost, která nikomu neubližuje. Mě obohacuje.
ivana kosťunová
Ta paní v tom fialovém šálu je nádherná, vyzařuje z ní až nadpozemský klid a vyrovnanost. Úžasná paní, úžasný portrét. Není důležité , jak se češe a co má na sobě, ale to, co je uvnitř.
Jarmila Komberec Jakubcová
Před cca 10 léty jsem se se skupinou "hipísáků" setkala na Ibize, kde údajně jich žije velká sousta. Většinou prodávali ve stáncích různé suvenýry nebo korálky. Nikomu nepřekáželi a nevadili. Jednalo se většinou o ženy nebo muže už starší a oblečením se lišili od ostatních lidí.
Jitka Kratochvílová
Hlavní fotka je vytvořena umělou inteligencí, ta se psy taktéž.
Zuzana Pivcová
Máte pravdu, jednoho někdejšího hippie zhruba v mém věku jsem potkala asi před 18 lety na Rhodu, nejspíš původem Němec, dal se se mnou do hovoru na zastávce autobusu do hlavního města. Byla neděle a on jel na nějaký jejich pravidelný sraz. Pán měl krásnou velkou červenou kytku za uchem a samé náramky a korále, pro mě bylo fajn, že jsem se s ním domluvila, a v autobuse nikoho nepohoršoval, zatímco, když přistoupila skupinka německých turistů a jeden muž byl do půl těla neoblečen, průvodčí ho vyzval, aby se oblékl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...