Záhada
Ilustrační foto: Pexels

Záhada

27. 8. 2023

„Zase jen jedna! To není možný! Do pračky jsem stopro dávala dvě!“ vztekám se při věšení prádla.

Kouknu do pračky, nic, v koši na prádlo taky nic, ani v ložnici. Prostě druhá ponožka nejspíš sublimovala. A ne poprvé. Mám pocit, že od té doby, co peru, mám doma černou díru, baštící ponožky. Mizí ponožky letní, zimní, pracovní, sváteční i dětské.

Pořídila jsem si krabici, abych všechny ty „singlfusky“ měla pod kontrolou. Kdyby náhodou se objevila jejich původní družka. Nebo druh? No jo, co já o ponožkách vlastně vím?

Co když je to u nich jako u lidí? Nesednou si. Nevoní si. Jdou si na nervy. Nespolupracují. Zkrátka nechtějí být spolu. Rozhádají se, a jedna z nich se sbalí a jde hledat štěstí jinam.

Ta druhá si pak v krabici s těmi stejně postiženými stěžuje:

„No dámy, chápete to, ten můj se zakoukal do nějaký čůzy. Já mu nestačila, chtěl značkovou, sportovní, se zpevněnou patou!“

Případně: „Pánové, ženský jsou hrozný! No představte si, ta moje mi utekla s takovým nablbaným bílým frajerem. Tenistou. Já, ručně pletený, jsem ji nestačil!“

No jo, no, nerozumím jim, nechápu je, tak mi mizí. Co nadělám.

Ale, každá situace má řešení. Začala jsem nosit každou ponožku jinou.

Zvláštní. Ty „každá jiná“ se neztrácí. Asi už je omrzelo být single. Nebo se pletu?

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Zatím se mi toulá jen jedna. Ostatní vždy našly cestu domů. :-)
Ludmila Černá
Moc vám všem děkuji za reakce. Lichožrouty jsem četla vnučkám, film jsem bohužel neviděla. Ale uznejte, je to krásná představa, že já za nic nemůžu, to ony. A nebo lichožrouti.
Jana Šenbergerová
Moc hezký článek. Jako z mého života. :-)
Alena Velková
Něco mi to připomíná :-))
Miloslava Richterová
A kdyby to s ,,každá jiná" nevyšlo, je tu ještě možnost ,,naboso" :-)
Taťana Veselá
Paní Ludmilo, to se vám fakt povedlo! Parádní článek, se kterým souzním, avšak manžel nechápe. Vždycky, když věším prádlo, tak mě nechápavě pozoruje, jak můžu vyprat jen jednu ponožku, a já mu přitom tvrdím, že jsem do pračky dala obě dvě. A to že dala!! Za to, že mi je pračka žere, přece nemůžu :-D a Lichožrouty viděl, ale stejně nechápe... Já jo :D Moc pěkný článek
Naděžda Špásová
Ano, taky to občas zažiju, naštěstí jí vždycky najdu.
Jitka Hašková
Ponožky ani kapesníky mi nemizí. Vtipný článek.
Marcela Pivcová
oprava: srovnat ...
Marcela Pivcová
Také jsem se při čtení pobavila - ale: snadno se řekne, nosit stejné ponožky, např. ty silonkové. Dělám to obdobně s jinými jednobarevnými ponožkami a do prádla i z prádla jich mám stejný počet. Jenomže, nakonec dlouze přemýšlím, jak třeba osm "stejných"? černých ponožek stovnat do čtyř stejných párů. Už se mi také případ někdy nepodařilo vyřešit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...