Vánoční zrcátko
FOTO: Dana Straková

Vánoční zrcátko

23. 12. 2023

Bylo nasněženo tak, že ani popeláři k nám nepřijeli. Jakmile napadne sníh, je pro ně velký problém sem do kopců vyjet. 

My s dědečkem jsme ale vyjeli. Mým autem. Dědeček si potřeboval požádat o nový řidičák a taky jsme si chtěli koupit vánoční stromek. Stejně už je mají nařezané, a tak je vlastně jedno, kdy ho koupíme, ne? Všechno jsme krásně vyřídili a už jsem se těšila, jak si doma uvařím kávu.

Jenže ouha, cestou domů mi na zasněžené silnici protijedoucí auto rozbilo zpětné zrcátko. Bylo to velké SUV a jemu se zřejmě vůbec nic nestalo. Nezastavil. Můj Golf, ač kombík, byl proti němu jako dětská hračka. No tak nezastavil a rozbilo se jenom sklo, to přece není žádná tragédie. To už se mi taky kdysi stalo a pro syna nebyl problém náhradní sklo koupit a vyměnit. Člověk prý hlavně nemá hledat problémy tam, kde nejsou. Jenomže já si vzpomněla na starého, osmdesátiletého souseda a jeho anabázi s uraženým zrcátkem, kdy ho obvinili, že odjel od nehody, ten druhý účastník to nahlásil na pojišťovnu a jemu za to sebrali bonus za bezeškodní průběh... Ještě tohle by mi scházelo! Dědečka jsem se na to radši ani neptala, ale ta káva doma mi opravdu moc nechutnala.

Achjo, pořád se něco děje ... No hlavně že jsme zdraví❤️

Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Straková
Milá paní Jano, děkuji za přání a slibuji, že psát nepřestanu, i když Vám bohužel nemohu zaručit, že se k Vám moje články dostanou. V tuhle chvíli jich mám redakcí nevydaných deset a hlavně u těch dvou vánočních ze začátku prosince a týden starého Dne v Praze, v kterém jsem se pokusila dát vánoční fotografie Prahy i mezi odstavce do textu (celkem na mobilu fuška, ale zadařilo se mi to a musím se za to aspoň sama pochválit) mě trochu mrzí, že na ně ještě nedošlo.
Jana Šenbergerová
Konečně jsem si přečetla i tento váš článek, který se mi také líbil. Do příštího roku vám přeji jen takové příhody, které vám nezkazí chuť kávy a nás pobaví.
Naděžda Špásová
Myslím, že jsou věci v našich životech, které by se neměly házet za hlavu.
Dana Straková
Paní Jano, děkuji. Ale někdy si říkám, že by nemuselo tolik pršet, stačilo kdyby jenom občas káplo...
Jana Kollinová
Dano, ráda čtu Vaše příběhy. Zdá se, že jste vůči životním nástrahám a kalamitám odolná, prostě "ženská do deště" jak má být..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...