Stylová i v osmdesáti? Potkat krásnou starou dámu je opravdový zážitek
Ilustrační foto: pexels a ingimage

Stylová i v osmdesáti? Potkat krásnou starou dámu je opravdový zážitek

22. 4. 2024

Je to umění nebo dar. Najít si styl, ve kterém žena vypadá dobře i ve vysokém věku, není snadné. Zejména, když už zdraví neslouží jako dřív, místo podpatků musí nastoupit pohodlná bota a kabelku nahradí hůl. Ale ani to neznamená, že je třeba na vzhled rezignovat.

Výsledek působí přirozeně, lehce ležérně. Nic není přísně pečlivě sladěno, vypadá to, že žena rozhodně netráví hodiny před zrcadlem. Pohodlí je nadřazeno módě a eleganci. Tak nějak by mohl vypadat styl, ve kterém se dobře stárne.

Je zbytečné mít skříň plnou šatů ze sedmdesátých let, lodiček a kabelek, naříkat, že už nic nevynosíme a když pak někam vyrazíme, nasoukat se do prastarých halenek a necítit se dobře. Existují mnohem lepší cesty jak si ve vysokém věku nepřipadat jako babička, která má tolik starostí, že se v jejich žebříčku oblečení dostalo na úplně poslední místo.

Bohužel, mnohdy tak hodně staré dámy působí. Ale zároveň se mezi nimi objevuje čím dál více těch, které byly zvyklé žít aktivně, vesele a i když jim už věk a zdraví život pořádně komplikuje, odmítají to dát světu najevo.

Tady je malá inspirace, co si třeba představit pod pojmem osmdesátiletá či devadesátiletá kočka.

 

Snímek obrazovky 2024-04-15 v 12.20.58.png

Snímek obrazovky 2024-04-15 v 12.22.08.png

Snímek obrazovky 2024-04-15 v 12.23.33.png

Snímek obrazovky 2024-04-15 v 12.24.37.png
Všechny fotografie: Ingimage, Pexels a Freepik

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.8 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Aby byla dáma považována za hezkou i v pozdních letech, může být oblečena jen střídmě, nemusí mít na sobě změť pestrobarevných hadrů. Méně znamená více.
Jiří Dostal
:-) Není nad půvab ke svlékání... :-)
Marie P.
Hezké, do města a do lázní. Ještě doporučit něco do lesa, na kolo na nákup a na zahradu. :-)
Eva Mužíková
V našem DPS kde již rok a půl žiji potkávám často seniorky oblečené do módy " sátých" let. Nic proti tomu, já jsem ale pravý opak. Většinou nosím sportovní oblečení, kvalitní, pohodlné a díky všemožným kombinacím i líbivé. Samozřejmě když vyrážím jak říkám: " Mezi lidi", nejsem proti volbě třeba dlouhých sukní, různých tunik doplněných úzkými kalhotami. Také se nebojím obléknout na úzké kalhoty krátkou sukni, která vkusně zakrývá například stehna. Zkrátka s oblečením si ráda vyhraju, ale jedno mne mrzí. Jsem čepicový typ, ale ne a ne narazit na .kousek, který by splňoval moje požadavky. Tak stále vděčím mým dvěma hodně starým, černé a černo bílé... Pravda je, že když jdu pracovat na zahradu, kde prochází občas nějaký obyvatel domova, navléknu se klidně do tepláků, starého svetru, nebo trika. Při této činnosti je mi docela jedno jak ladím, či neladím. Hezky to níže napsala Lenka K., hlavně že se člověk nebojí umazat a cítí se dobře. Fotky mi v některých případech připadají jako slátaniny, kdybych musela, vybrala bych si tuším tu třetí.
Lenka Kočandrlová
Většinou je to oblečení velmi nepraktické.Takové jen na procházení se po městě,po kolonádě, zajít si do kavárny a dělat dámu. Na vesnici bych vypadala divně, ony stačí ty tepláky a rádiovka, kroksy a stará bunda.Aspoň se člověk neumaže od bláta a není mu zima.
Miroslava Eberlová
Některé modely jsou pěkné, někde působí barevně výrazná šála jako pěst na oko...
Soňa Prachfeldová
Hezké modely. Také se mi líbí elegance starších žen, to je nepřehlédnutelné.
Jan Ciprys
Dobrý den .Rád bych přivedl článek na pravou míru je kontraproduktivní.V článku se hovoří o krásných ženách 80 a 90 let a přitom pro inspiraci autorka musela jít do zahraničí.
Hana Rypáčková
Měla bych se inspirovat tou dámou v růžové ? V lodičkách se prodírat houštím, kam by mne pes odvlekl? Ale hezky se na ně kouká, sluší jim to.
Jana Vargová
Ženám to velmi sluší, modely jsou velmi hezké. Ale, obrázky určitě nejsou z českých ulic.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...