Hrajeme si s češtinou – vliv délky zaměněných samohlásek na význam slov
Ilustrace: Freepik

Hrajeme si s češtinou – vliv délky zaměněných samohlásek na význam slov

9. 5. 2025

Články na téma "Hrátky s češtinou", které jsem zde zatím vložil, mají základ v paronymech, což jsou to dvojice slov graficky nebo fónicky podobné, avšak významově naprosto odlišné. Hrátky byly ve všech případech pouze s jediným písmenem ve slovech.

Hrátky s češtinou
Autor: Dušan Brabec
Hodnocení:
(5.2 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Slova, ta jsou moje hobby. Od chvíle, kdy mi vnučka stáhla v novém mobilu hru WofW, mám o kdykoliv dosažitelnou zábavu postaráno. A nejen to, udrzuji tak svůj mozek ve stavu pohotovosti a použitelnosti. Ode dneška si budu všechny zde uvedené možnosti zapisovat, v té hře se s nimi nejen setkávám, ale i potýkám denně. Děkuji za inspiraci, jen trochu lituji, že mě to nenapadlo dřív. Kolik už jsem jich mohla mít!
Eva Mužíková
Pelé/ lépe, záře/ řezá, šedý/dýše, balí/Líba, savo/vosa, čapí/pí.., líže/želí, šíře/řeší, říše/šeří, řípa/paří noví/víno
Michaela Přibová
Mořím se s češtinou a se sestrou jsme přišly na: nohy-hony, topí-potí, hory-rohy, ruka-kůra. To poslední nevíme, zda jde.
Věra Ježková
Bezva, dobrá práce. Hrátky s češtinou já ráda. :-)
Vlasta Ledlová
Lodě-dělo, cep—pec, lokna-kolna, národ-rodná, host-stoh, frak-kafr, lom-mol, kat-tak.
Iva Bendová
Chvilku jsem si prohrála: brko - brok, odjet - dojet, batoh - obtah, okr - rok, suk - kus, tma - tam - mat, sok - kos, obr - bor, bos - sob, kat - tak, ... ale nevím, zda už to není v obsahu článku, nemám už trpělivost to dohledávat.
Daniela Lender Chaloupková
Jste úžasný hračička, moc jsem se pobavila, díky :-)) Mám kamaráda, který se přesně takhle baví. Sama na to nemám dost trpělivosti, obdivuji pisatelky - viz níže. I vám děkuji za pobavení :-))
Anna Potůčková
Moc se mě nechce přemýšlet, ale něco se zadařilo. Čerpá-práče, Líba-balí, Krab-brak, Paří-řípa
Zdenka Soukupová
Já to asi rovnou vzdám... :-(
Šárka Bayerová
Zatím mne napadla jen: kra-rak; lok-kol; lak-kal; Jak tak koukám, přes tři písmena se nedostanu... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.