Velikonoční muffiny
Ilustrační foto: Unsplash

Velikonoční muffiny

13. 4. 2022

Velikonoční svátky jsou mimo jiné spojeny se speciální gastronomií. V domácnostech se připravují tradiční velikonoční pokrmy, ale i nejrůznější sladká či slaná překvapení. Tady je návod na velikonoční muffiny.

Při pokojové teplotě nechte změknout 80 g másla a pak jej utřete se 120g moučkového cukru, 2 vejci, 1 lžicí nastrouhané citronové kúry a 2 lžícemi citronové šťávy. Vmíchejte 280g hladké mouky prosáté s 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva a nakonec do těsta přidejte 200 ml zakysané smetany smíchané se 100g nasekaných sušených meruněk.

Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin těstem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů C. Po krátkém zchladnutí vyklopte na mřížku.

Z 250 ml mléka, 1 sáčku vanilkového pudinkového prášku a 60 g krupicového cukru uvařte hustý pudink a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho rozšlehejte ručním šlehačem a poté do pudinku vmíchejte 200g nakrájeného másla. Všechno dohromady vyšlehejte na hladký krém. Krémem potřete povrch muffinů a ozdobte marcipánovými kytičkami.

recepty Velikonoce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
Paní Hošková, přesně tak. Jinak my když pečeme beránka, vždycky se nám množství těsta vymkne z rukou, takže zbytek upečeme jako bábovičky ve formičkách.
Marie Faldynová
Formičky nemám, takže pokud recept použiju, upeču to v pekáčku.
Dana Hošková
Určitě je dobré dávat sem recepty. Kam se ale vytratilo krásné české slovo "bábovička"? Proč musíme mít "muffiny " a "cupcaky"? To musíme všechno bezhlavě přejímat z angličtiny a často k tomu ještě komolit výslovnost? Já bych recept nazvala hezky česky: Velikonoční bábovičky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.