Velikonoční dárečky
Ilustrační foto: Pixabay

Velikonoční dárečky

31. 3. 2021

Můj velikonoční příběh začal před mnoha, mnoha lety. Bylo mi necelých sedmnáct let a byla jsem zamilovaná až po uši, už víc než rok. Můj chlapec byl o čtyři roky starší a oba jsme věděli, že je to láska na celý život.

On žil jen s maminkou, starší bratr byl na vojně a sestra s manželem a dvěma dětmi až ve Šluknově. A já jsem byla velmi přísně vychovávaná dívenka, nejpozději do devíti doma a ze školy rovnou domů.

Ani od osmi jsem ještě nesměla do kina. Ale měla jsem úžasné kamarádky, kterým moji rodiče důvěřovali.Chodily jsme v neděli na čaje o páté, to byla taneční odpoledne, tam na mě čekával můj Mirek a také několikrát týdně mi chodil naproti ke škole a mohli jsme být chviku sami. Moji rodiče neměli samozřejmě ani tušení.

Byl Boží hod velikonoční, počasí skoro letní a já jela "jako" s kamarádkami na celodenní výlet. Můj hoch mě pozval k sobě domů. Jeho maminka odjela za dcerou a vnučkami na celé tři dny. Měli jsme před sebou celý den, celý překrásný den jen pro sebe. Láska a štěstí z nás skoro odkapávalo a stalo se opravdu všechno, co se stát mohlo.

Domů jsem přišla včas jako vždycky a se špatným svědomím vyprávěla báchorky o nádherném výletě.
Jenomže za pár týdnů nastal velký problém. Když jsem se svěřila Mirkovi, že asi budeme mít děťátko, objal mě a dal mi velkou pusu. Bylo mu všechno jasné: "To je jednoduché, vezmeme se. Bydlet budeme u nás, máma stejně spí v kuchyni a u mě v pokoji se pohodlně vejdeme i s miminem."

Tedy jednoduché to opravdu nebylo, ale v červenci byla svatba a těsně před Silvestrem se nám narodil krásný kluk. Skoro přesně za dva roky přišla ještě krásnější holčička, vlastně také velikonoční dárek. A tak mám dvě velmi živé velikonoční vzpomínky, teď už těsně předdůchodového věku.

Přeju krásné jarní svátky všem a pohodu a radost ze života.

 

Prožili jste také v průběhu velikonočních svátků nějaký zajímavý či veselý příběh, na který dodnes vzpomínáte? Sepište jej a pošlete do naší soutěže na téma "Velikonoce". Vyhrát můžete zajímavé ceny. Více o  soutěži se můžete dozvedět zde.
Velikonoce vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Milá paní Olinko přeji také krásné velikonoční svátky. Já čtu tuto vzpomínku poprve a je skutečně moc hezká*
Jana Šenbergerová
Oli, také ti přeji krásné velikonoční svátky. To už je let, co jsem četla tvou vzpomínku poprvé. Pořád se mi líbí.
Soňa Prachfeldová
Olinko, to je krásný životní příběh ♥ Přeji Ti požehnané Velikonoční svátky .
Marie Seitlová
Olinko, tvůj příběh se mi moc líbí. Že je starší mi vůbec nevadí. Přeji ti krásné Velikonoce.
Olga Štolbová
Kdyby se Martin Vrba podíval na můj profil a mé další příspěvky, zjistil by, že ne každý příběh je jak vymalovaný. ♥
Jitka Chodorová
Olinko, děkuji za hezky napsaný příběh, dobře se to četlo. Musím napsat, že asi o 10let později jsem podobný příběh prožívala i já. Přeji Tobě, ale i celé Tvé rodině krásné Velikonoce.
Zdenka Soukupová
Olgo, opravdu moc hezké. Takové "člověčí". Přeju celé rodině krásné velikonoce a hodně zdraví.
Irena Mertová
Olinko, to je moc hezké! Tak hodně zdraví vám všem a hezké Velikonoce :-)
Naděžda Špásová
Aha, ono je to starší. Olinko, moc hezky jsi to napsala. :-)
Martin Vrba
Jo – už vím, proč si někteří lidé dělají životy tak složité, když jde žít tak hladce a prostě jako paní Olga. Je to z důvodu, aby z toho měli něco i ostatní, oni myslí i na ostatní. Z takového manželství paní Olgy by neměl nikdo nic. Hladověly by z něj i pavlačové drbny a doslova by jim upadly jejich ostré jazyky a rozvodoví soudci by byli na podpoře a dramatici by takové „knihy“ nemohli ani svázat – je to na jeden list a honorář by nebyl větší, než 2,60 Kčs ve starých penězích. Paní Olga se svým manželem prožila svůj život vlastně hodně sobecky a ještě se tím zde chlubí. Když proti ní postavím ten příběh vdovy, které se zastřelil manžel a oni svým tragickým životem zaměstnali tolik institucí a dali tak práci mnoha lidem, tak to se nedá vůbec srovnat a tak by se paní Olga měla nad svým životem zamyslet a ještě ho nějak zkomplikovat. Nikdy není pozdě to zvorat, třeba by mohla zjistit, že ten její manžel má další dvě nemanželské děti a celoživotní věrnou bokovku, ale to je už jen na ní, jak půjde do sebe a přestane se nestoudně vyvyšovat nad ostatní. :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.