Homo noeticus

Homo noeticus

6. 4. 2013

Mou velkou láskou je ezoterická (duchovní) literatura. V knize Celestinské proroctví od Jamese Redfielda jsem našla ukázku z knihy Kenetha Ringa Cesta do bodu omega, která mě velmi oslovila, protože znám lidi tohoto „nového druhu“, o kterém je v ní psáno. Posuďte sami, jestli to není přesně to, co dnešní dravá společnost potřebuje, aby nezlikvidovala sama sebe.

„Homo noeticus je jméno, které dávám vznikající formě lidstva. Slovo „noetika“ znamená studium vědomí, a právě tato činnost je charakteristickým rysem … nového druhu člověka. V důsledku svého hlubšího vědomí a sebepoznání nedovoluje tento člověk tradičně zavedeným formám, regulacím a společenským institucím, aby stály v cestě jeho plnému vývoji. Jeho změněná psychologie je založena na vyjadřování citů, nikoli na jejich potlačování. Tento nový člověk je spolupracující a milující, nikoli soutěživý a agresivní. Jeho myšlení je integrované, probíhající na mnoha úrovních zároveň, není lineární a postupné. Jeho identita zahrnuje kolektiv, není identitou izolovaného jedince.“

Jsem citově založený člověk, proto mě tyto myšlenky oslovují, souzním s nimi a snažím se je uvádět nejen do svého života, ale i do života všech, na kterých mi záleží, tzn. lidí.

Slovo lidstvo přece tak krásně naznačuje, stejně jako slovo vesmír, že jsme jeden celek, a já to vnímám celou svou tělem omezenou bytostí.

 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
Také se zajímám o ezotoriku,ale ne až tak důsledně,ale tomuto rozumím,kéž by se lidstvo poněkud polidštilo,díky za napsané,ráda se poučím.
Zuzana Pivcová
Doufejme, že už se rodí nový typ lidí, ale zatím jsou to pouze jedinci. Ale Jiří na to zareaguje určitě lépe než já, já jsem proti němu v této oblasti jen velký laik.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.