Myšlenky

Myšlenky

17. 5. 2013

Dlouho mi ležel v zásuvce linkovaný blok v tvrdých růžových deskách. Líbil se mi, ale stále jsem nevěděla, co si do něj zapisovat. Ráda sbírám a také podtrhuji ve svých knihách různé zajímavé myšlenky, ale ve vypůjčených to nejde. A byl tu nápad. Myšlenky!

Mou oblíbenou psací potřebou je čtyřbarevné kuličkové pero, čehož při zapisování do tohoto bloku využívám. A tak v něm můžete najít RŮŽOVÉ MYŠLENKY zapsané barvou červenou, MOUDRÉ MYŠLENKY modrou, MOJE MYŠLENKY oblíbenou zelenou a RŮZNÉ MYŠLENKY černou.

Někde jsem objevila a zapsala si červeně:

*Růže je vždy krásná,
*vždy dokonalá a vždy proměnlivá.
*Takoví jsme i my.
*Vždy jsme dokonalí, vždy jsme krásní
*a stále se měníme.

A tohle mi v těžké chvíli přišlo SMSkou od kamarádky:

*Jsme jenom jednu myšlenku od štěstí.

A tady je několik mo/u/drých:

*Minulost nelze přivolat zpět, ale přítomnost je nám k dispozici.
*Na kterémkoliv místě životem se člověk může otočit zády ke zvykům pramenícím z nevědomosti a snažit se vytvořit zvyky lepší.
*Správnost nějaké teorie není závislá na počtu přívrženců. (Paul Brunton)
*Můžete ohlupovat všechny lidi po určitou dobu, můžete ohlupovat některé lidi pořád, ale nemůžete ohlupovat napořád všechny lidi. (Abraham Lincoln)

A tuhle jsem zapsala černě, ale doma mám cedulku, na které je to zlaté: *JEDINÝM MĚŘÍTKEM ČASU JE TENTO OKAMŽIK.

Tuto moudrost objevila kamarádka v metru:
*Hledáš boha mezi mraky, jindy zase v kostele? On ti zatím boogie-woogie v srdci tančí vesele.

Moje myšlenky jsem nechala nakonec, ale o nich zas příště.



Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Hlavně pak člověk nemůže ohlupovat věčně sám sebe. Verše o Bohu opravdu v pražském metru "jezdí" mezi další poezií pro cestující. Je to moje krédo, být nikoliv pokorně či ustrašeně, ale VESELE VĚŘÍCÍ.
Růžena Antlová
Myšlenky některé se v hlavě drží dlouho předlouho a nejdou vyhnat i když se sebevíc snažíme.Jiné se vypaří ani nevíme jak.Máš pravdu dají se přirovnat k barvám smutné k těm tmavým,veselé k zářivým.Já někde v šuplíku mám napsáno nejcennější co v životě máme je čas...
Jana Šenbergerová
Tu největší dokonalost vidím v nedokonalosti. Takže já to spíše vnímám tak, že jsme dokonale nedokonalí. Byl nám dán úžasný prostor k činnosti a tvorbě. To by bylo na dlouhé rozjímání o životě. V tomhle bodě s panem farářem naprosto souhlasím. Je moc dobře, že jsme různí. Černobílý svět by byl smutný.
Věra Jelínková
Tak čtyřbarevné kuličkové péro nemusím, nejraději píšu "číňanem" a je mi jedno, jakou barvu má náplň. Také mám ráda citáty a "chytrostě moudrých". Vlastním několik takových knih ale obrovská zásobárna je v Bibli. Jednou mě napadlo, že "jsme nedokonale dokonalí", takže s Vaší červenou myšlenkou by se to asi popralo. Teď momentálně se mi líbí jedna věta od pana faráře, který mi volal a na závěr hovorů z Beskyd řekl: "Kdo chce, ať stárne!" Pěkné, není-liž pravda?
Jitka Chodorová
Jano,těším se na tvoje myšlenky,i když některé z těchto zmíněných jsou opravdu moudré,já říkám,že mám myšlenky přebytečné a ty potom musím ventilovat psaním,jen jsem ještě nenašla tu správnou barvu,nevím totiž,jestli mě povznášejí,nebo tak trochu ničí.Děkuji ti za pěkné připomenutí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.