Foto

Globální ceny potravin
v příštím desetiletí porostou

6. 6. 2013

Rostoucí poptávka po potravinách zvýší v příštím desetiletí jejich globální ceny o deset až čtyřicet procent. Jednotlivé země by proto měly zvýšit investice do zemědělské produkce. Uvedly to ve společné zprávě Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) a Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD).

Podle OECD by měly ceny masa růst rychleji a ceny obilí pomaleji. Vyšší ceny potravin budou mít větší dopad v rozvojovém světě, kde rodiny vydávají za potraviny až šedesát procent svých příjmů. Spotřeba potravin tam za poslední desetiletí vyskočila o třicet procent. A poroste i v dalším desetiletí díky rostoucí populaci, vyšším příjmům, urbanizaci a změnám ve stravě. Tempo růstu má však být přece jen pomalejší než v předchozí dekádě.

potraviny
Autor: editor editor
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Jsou chvíle, kdy mě docela těší, že už jsem "seniorka".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...