Skutečná dáma Nelly Gaierová 
a Divadlo v Karlíně – to patřilo k sobě

Skutečná dáma Nelly Gaierová
a Divadlo v Karlíně – to patřilo k sobě

3. 10. 2013

Zpěvačka a herečka Nelly Gaierová byla považována za první dámu české operety. Ztvárnila stovky rolí nejen v divadle, ale i v televizi, filmu, rozhlase či dabingu. Mezi ty nejslavnější patří Dolly Leviová v muzikálu Hello Dolly nebo paní Pearcová v dalším muzikálu My Fair Lady. V roce 1994 převzala divadelní Cenu Thálie za celoživotní interpretační mistrovství.

Narodila se před 105 lety, 3. října 1908, v Hradci Králové. Po absolvování studia zpěvu na pražské konzervatoři zahájila svou uměleckou kariéru v ostravské opeře. Záhy ale přešla k operetě a hudební komedii. Po několika kratších angažmá zakotvila v polovině 50. let v Hudebním divadle v Karlíně. Jeho členkou pak byla téměř čtvrt století a i po odchodu do důchodu v něm až do začátku 90. let vystupovala jako host. Gaierová zemřela v říjnu 1995 ve věku 87 let.

opereta
Autor: editor editor
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
dagmar novakova
Dobrý den,máte tady špatnou fotografii.Toto je Jaroslava Adamová.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.