Banány. Jak mi zachránily život

Banány. Jak mi zachránily život

14. 1. 2014

Před mnoha lety jsem onemocněla a v nemocnici strávila sedm neděl. Vysoké teploty se šplhaly až ke čtyřicítce. Nechutenství a úbytek na váze byl patrný velmi brzy. Jediné, co mi doporučili lékaři v neomezeném množství, byly banány. Psal se rok 1971. Banány se sháněly jen velice těžko, ale po všech možných známých v Praze, Kolíně a občas i u nás se podařilo vytvořit pro mě dostačující zásoby. Banány byly téměř jediným jídlem, které moje tělo přijímalo. Lékařům se podařilo moji nemoc překonat a věřím, že mi banány zachránily život.

Dočetla jsem se, že banán obsahuje:

- cukrozu, fruktozu a glukozu v kombinaci s vlákninou, tudíž dávají okamžitou podpůrnou dávku energie
- vitamín B6, který zregeneruje hladinu glukozy  a tiší nervový systém
- vysoký obsah železa, dokáže tedy stimulovat hemoglobin
- vysoký obsah vlákniny, která pomáhá trávicímu traktu, dokáže neutralizovat nadměrnou kyselinu v žaludku.

Banány díky svému obsahu snižují tělesnou i emociální teplotu. Proti jablku má banán čtyřikrát více proteinů, dvojnásobně uhlohydrátů, třikrát víc fosforu, pětkrát víc vitamínu A a železa, je bohatý na potasium - minerál pomáhající normalizovat srdeční rytmus.

Na banány nedám dopustit. Mě zachránily.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Haučnerová
můj syn měl delší dobu žaludeční problém, delší dobu jedl téměř pouze banány, a tak mohu jen doporučit ostatním, pomáhají i při větším psychickém náporu...
Marie Novotná
Někde jsem vyčetla,že banány dokáží srovnat hladinu cukru,když se jedí jen v malém množství,třeba jeden rozloženě na celý den.Zítra jdu k dr.na cukr,zeptám se.Zajímá mě to.
Růžena Antlová
Banány jak jsem je milovala do doby než mi byla naměřena vyšší hodnota cukru .Nastoupila dietka a v ní jsou banány zakázány.Prý obsahují moc cukru .
Jana Šenbergerová
Naše tělo ví nejlíp, co nám udělá dobře. Bohužel jsou to často právě lékaři, kteří to nechápou.
Zuzana Pivcová
Myslím, že jsem se už někde zmínila, že jsem ve 23 letech dostala těžký zápal průdušek a dokonce si podle rentgenu mysleli, že mám TBC. Po 60 antibiotikách od 3 lékařů, kteří se mezi sebou nedomluvili, jsem byla úplně vyřízená. Mě tehdy pro zajímavost zachránilo podkrkonošské kyselo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.