Nebojte se stříbrňáků
FOTO: Pixabay

Nebojte se stříbrňáků

18. 3. 2021

Omlouvám se za označení tohoto fenoménu jako „stříbrňáci“. Toto slovo vymysleli ufologové, kteří jsou přesvědčeni, že se jedná o návštěvníky z jiné planety. Já ho používám, protože jiné jméno pro ně nemám.

Ale protože se s nimi může setkat kdokoliv, a to bez ohledu na své výtečné duševní zdraví, uvedu pár fíglů.

Trocha popisu

Jedná se o poměrně velmi rozšířený fenomén, který je popisován od pozorovatelů shodně. Prostě někteří lidé se ve svém bytě setkávají s hodně průsvitnými, šedostříbřitými útvary ve tvaru lidské postavy. Postava je jenom obrys bez fyziognomických znaků a většinou drobnější než průměrný dospělý člověk. Zrakově je schopen vnímat to pouze někdo a ten, jak už to bývá, je pak ostatními považován za blázna a je terčem posměchu. Kdo nevěří na UFO a mimozemšťany, považuje zjevení za nějaké duchy a obrací se na mne, jako šamana, abych ty duchy vyhnal.

Podstata

Nejedná se zřejmě ani o návštěvníky z kosmu, ani o duše zemřelých, i když nevylučuji, že s jedním či druhým mohou mít něco společného. Neřeknu vám, jak tento záhadný útvar vznikne. Je to totiž pouze shluk jakési dost silné energie. Ale je tvořen částicemi, které mají ve svém informačním poli uloženy určité člověčí informace, které jim dávají tento tvar lidské postavy a kdo je tak vnímá, podvědomě jim pak přiřazuje i lidské vlastnosti. Například, že se nepohybují, mají lidé dojem, že je nehnutě pozorují. Také ti, kteří se třeba probudili a viděli je ve svém pokoji, uvádějí, jak je jakási energie jakoby paralyzovala. Je to subjektivní dojem člověka, který se setkává s něčím neznámým a vychází z vlastní psychiky. 

Co dělat

Především si uvědomte, že vám nehrozí žádné nebezpečí. Ten děsivý přízrak, i když se s ním setkaly stovky lidí, tak nikdy nikomu neublížil. Ani ublížit nemůže. Může vám ublížit asi stejně jako duha. Duha je také tvořena jen na základě seskupení pohybu fotonů do určitého tvaru. To, že stříbrňáka můžete vnímat tak, že je skutečně vidět, je spojeno nějakým způsobem s elektromagnetickým polem, které zřejmě vyvolává s tímto energetickým útvarem jakousi zřetelnou interakci. Proto je výskyt lokalizován do blízkosti lednice, televize, hi-fi věže, klimatizace a nebo jiného přístroje, obsahujícího napájené trafo. Když přístroj vypnete ne dálkovým ovladačem, nýbrž vypínačem a nebo ze zásuvky, stříbrňák rázem zmizí. Pokud je zdrojem indukce proudu elektroinstalace a nebo elektrické vyhřívání podlahy, zapalte svíčky a vypněte pojistky. Snad ještě nikdo se s ním nesetkal ve volné přírodě.

Rada pro odvážné

Když mi budete důvěřovat v tom, že stříbrňák je neškodný, stačí natáhnout ruce před sebe a kráčet přímo k němu. Když se dostanete do určité vzdálenosti, zmizí. Ani lidem, kteří s nimi dlouhá léta žijí a už je neděsí, se nikdy nepodařilo se jich dotknout. Elektrobiopole člověka je natolik silné, že tento energetický útvar rozruší.

Další fígl, jak se stříbrňáka zbavit je orgonit. I když je potřeba mít dost velký, aby byl účinný. Orgonit jsou kovové špony a další matriály zalité v pryskyřici, vosku, či jiném médiu. Orgonit má schopnost působit na toky energií ve svém okolí. Prodává se na rušení účinků geopatogenních zón. 

Závěrem

Tyto fígle píšu proto, aby mi zase někdo ve tři hodiny ráno nevolal, že má v bytě ducha, abych mu ho přijel nějak vyhnat. Pak se ukáže, že nejde o ducha, ale obyčejného, neškodného, jak říkají ufologové „stříbrňáka“. 

mezi nebem a zemí Můj fígl
Hodnocení:
(4.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Pane Libánský, vraťte se už !!!
Jiří Libánský
Jak jsem psal, že se stříbrňáci nevyskytují v přírodě, tak o jedné vyjímce vím. Na pozemku rekreačního střediska Geofond stříbrňáka několikrát viděli mezi stromy. Nevěřil jsem tomu. Nedávno mi kamarád psal, že areál je v rekonstrukci a v místech, kde viděli stříbrňáka je výkop a vyměňují tam nějaké kabely.
Jiří Libánský
Kdysi jsem tu měl i rubriku o věcech mezi nebem a zemí. Ale nebyl o ni zájem. Myslel jsem si, že lidé, když zažijí něco nevysvětlitelného, bude je zajímat, co to vlastně bylo. Celá ta záhadná esoterika není nic jiného, než kvantová fyzika. Svět kvantové mechaniky má totiž svoje zákony, které nám jsou nepochopitelné. Všechny ty duše, věštění a zaříkání nejsou žádné čáry máry. Když víte, co vidíte, už se toho nebojíte. Jak často říkám: "Človek se něčeho poleká, ale pak zjistí, že to bylo jen obyčejné strašidlo. Na YT to je jako Festival ezoterická Chotěboř 2012 - Jirka Libánský https://youtu.be/TvFXefrSHw8
Zuzana Pivcová
S něčím obdobným, jako popisuje paní Lenka, jsem se setkala v roce 1992 při služební cestě v Austrálii. V Sydney v hotelu jsem se v noci probudila a došla si na WC, pak jsem si lehla na záda a najednou jsem měla pocit, že se v pokoji ke mně blíží postava. Ta došla až ke mně, pocitově žena, a sedla si mi na hrudník. Cítila jsem tíhu a hlavně jsem se začala bát, že mě třeba chce udusit. Tak jsem vyskočila a rozsvítila, všechno prohlédla, ale nikde nikdo. Nebyl to dobrý pocit a určitě to nebyl sen.
Lenka Kočandrlová
Tak takovou iluzi jsme ještě neměla,ale stalo se mi,že jsem spala na břiše a najednou jsem se probudila a něco velkého na mě leželo,jakoby mne tlačilo dost silným tlakem k matraci,nic jiného.Bála jsem se i pohnout,ale nakonec jsem se překonala a pohnula se a ten tlak zmizel. V jiném prostředí zase mnohokrát ,když jsem začala usínat po půlnoci,něco si na mě lehlo na bok,ležím na boku,asi těžké jako kočka,taky se to do mne jakoby bořilo,tížilo.Když jsem se odhodlala zatřást dekou,tak to zmizelo. Spím sama v pokoji,takže to nemohl být žádný živáček.
Ján Zábranský
Já střetávám transformované stříbrňáky na hranicích okresu, žádají papír.......
Milan Pepo
Óooo...ano. Mohu potvrdit. Probudil jsem se jednou v noci... sucho v ústech... u lednice jsem spatřil ,,stříbrňáka". Neohroženě jsem mu vydal s rukama před sebou vstříc. Něco řachlo, bouchlo, plesklo... A já v hrůze ... stál jednou nohou v nočníku. Ale ,,stříbrňák" byl pryč. ,,Tož tak asi nějak děcka ", jak říkala má moravská babička. ;-)
Irena Mertová
Paní Olgo, to by mohl možná, stačilo by, kdyby zas po čase nahlédl na íčko :-)
Zuzana Pivcová
Paní Škopánová, každý také nečte Vaši debatu na chatu, když nechce, tak si zkrátka takových článků nevšímejte, když Vás nezajímají.
Olga Škopánová
Mohl by autor napsat ještě nějaké pojednání o ježibabách, hejkalech a bezhlavých rytířích?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%