Lázně na křížek budou
opět na čtyři týdny

Lázně na křížek budou
opět na čtyři týdny

21. 2. 2014

Léčení v lázních na pojišťovnu se od dubna prodlouží na čtyři týdny, lidé se závažným onemocněním budou jezdit do lázní častěji a dětem bude možné prodloužit čtyřtýdenní pobyt na neomezenou dobu i při opakovaných návštěvách lázní. Změna bude zakotvena v indikačním seznamu, který vyjde ve Sbírce zákonů v březnu, oznámilo ministerstvo zdravotnictví.

Lázně se v předchozích třech letech dostaly do vážných ekonomických problémů, které způsobila omezení ve vyhlášce, již vydal tehdejší ministr zdravotnictví Leoš Heger. Pobyty zkrátila a omezila i počty diagnóz, se kterými se mohlo jet do lázní na účet zdravotního pojištění.

Ještě v roce 2010 šly do lázeňství ze zdravotního pojištění tři miliardy korun, loni už jen 1,6 miliardy. Takový propad příjmů lázně vážně zasáhl, dvoje už zkrachovaly, v ostatních výrazně klesly počty klientů a začaly se omezovat počty zaměstnanců. Upadal také turistický ruch, který byl na lázeňská města navázán.

lázně
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Polášek
Za totáče jsem byl na operaci žlučníku. 1 x jsem dostal křížkové Karlovy Vary na 28dní-úplně zadarmo. Pak ještě jednou KV 28dní za 800Kč a pak ještě jednou Bardejov za 800Kč na 28 dní. Karlovy Vary byly vždy v sezoně. V pobytu bylo zaplacené všechn-ubytování-strava a procedury. Źádné další náklady. U komunistů jsem nebyl, žádné známosti a tlačenky jsem neměl. Byl jsem obyčejný dělník. Z dovolené nebyla doba v lázních strhávaná. Léčení je teď dovolená !! O žlučníku nevím do dneška. Děkuji žlučníku za tyto pobyty.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%