Zlý slon v mé sbírce

Zlý slon v mé sbírce

25. 2. 2014

Tak nevím,čtu si vaše příspěvky o sbírkách a mám strach, že mám jenom velice malé stádečko své sbírky, a to stádečko slonů.

Kvůli vám jsem je spočítala a je jich přesně 65. Jeden čas jsem si myslela, že dosáhnu stovky, ale už to asi nepůjde. Slona vám totiž, aby přinášel štěstí, musí někdo darovat. Dříve jsem slony dostávala třeba k narozeninám. Teď už mi nikdo nepřeje, natož, abych dostávala dárky.

Stádečko se tedy nezvětšuje, ale já mám stejně malý byt a možná by se sem ani další sloni nevešli. Dočetla jsem se také, že slon, aby přinášel štěstí musí mít chobůtek nahoru a sloni musí být obrácení ke dveřím. Moje stádečko tedy stále  na dveře kouká , ale nějak se žádných velkých návštěv nedočkává.

Jim to nevadí, jsou docela spokojení a já jsem si už zvykla.

Jenom jednou jsem musela svoji sbírku o jednoho slona ochudit. Prý když má slon chobot dolů, přináší smůlu. Když mě jednou opravdu smůla už pronásledovala dost, všimla jsem si, že jeden slon má chobot dolů a velice zlé oči.Opravdu to bylo velice nepříjemné. Měla jsem z něho pocit, že mi přeje všechno nejhorší. Je zajímavé, že vlastně stál osamoceně, jakoby se ho ostatnÍ sloni stranili.

Šel do popelnice a ani nevím, kdo mi ho vlastně daroval Snad mi opravdu (ten dotyčný člověk) nechtěl uškodit.

sběratelství
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslav Štorch
Je zajímavé, kolik druhů slonů jsou lidé schopni vyrobit - od těch ze dřeva a kamene až po ty průhledné ze skla. Tak to také dost potěší, že každý slon je jiný a odjinud.
Jiří Libánský
Přeji mnoho štěstí. Ať už ho přinesou sloni, žížaly, andělé, květiny a nebo dobří lidé.
Dagmar Králová
Také mám doma párek darovaných slonů a naštěstí mají oba chobot nahoru. Jeden malý a druhý velký, tak snad budu mít ještě štěstí. Hezky napsaný článek paní Hanko.
Hana Šimková
Olinko asi se v Ředkovci nesejdeme, protože mi zatím zdraví nedovolí cestovat. Snad mi ten slon od redakce opravdu přinese štěstí a už mě nebude nic trápit.
Hana Šimková
Děkuji všem za rady a vysvětlení jak se slony zacházet. Zvláště děkuji panu Raškovi za slib zásilky slona. Už se těším.
Zuzana Pivcová
Člověk tolik hledá, co nebo kdo stojí za příčinou jeho smutku, smůly, neštěstí. A přitom to všechno máme především v sobě, ve svých niterných pocitech. Hodně Ti rozumím. Nebuď smutná. A sloní sbírku ber jen jako malou domácí expozici, s nikým ji nespojuj.
Růžena Antlová
Sbírka slonů dřívější moje láska měla sem jich spoustu do doby než jsem vážně onemocněla .Tehdy jsem si řekla že není pravda co se říká že přinášejí štěstí tak jsem je všechny až na 7 rozdala .K těm 7 začátkem února přibyl darovaný 8 obrovský slon s chobotem nahoru .Zatím stojí v polici v obýváku ,ale jak jsem si právě přečetla příspěvek od Soňi tak hned si ho postavím k posteli bude podporovat lásku, plodnost u mě už nehrozí ,ale vedle má postel vnučka tak raději si to asi rozmyslím a postavím ho ke vstupním dveřím jistota je jistota.Hano hezky jsi napsala o své sbírce slonů a je vidět ,že ti ani humor neschází a to je moc dobře.Ještě jsem si vzpoměla jak jsem vždy před vánocemi,velikonocemi všechny slony z poliček vyskládala na stůl a to už vnučka věděla a jásala ,že se budou koupat sloni a že ona bude asistovat.
Soňa Prachfeldová
Hanko, žádné strachy z chobota dolů, také mám nějaké slony a budu muset připomenout, že potřebuji nové, trochu mě mate, že u mého výňatku -nemají mít choboty ke dveřím, tak nevím, ale co... vždy přinášejí štěstí ! Slon - síla a moudrost Slon je v Číně jedním z nejstarších zvířecích symbolů. Slon je zosobněním moudrosti, velkých znalostí, síly, moci, štěstí a dlouhověkosti. Díky tomu se dostal i do tradice Feng shui. Pro ochranu domova a rodinné štěstí je dobré umístit sošku slona na poličku ke vstupním dveřím tak, aby chobot nesměřoval na dveře. Věří se, že slon s chobotem nahoru vítá nové příležitosti a štěstí, zatímco slon s chobotem dolů symbolizuje dlouhověkost. Pokud se umístí slon do západní části obývacího pokoje, bude přinášet štěstí celé rodině, pokud je umístěn do ložnice vedle postele, bude přinášet lásku a podporovat plodnost. Studentům a všem, kteří se vzdělávají a chtějí zlepšit své intelektuální schopnosti, mít v práci dobré vztahy a ochránit své pracovní místo, se doporučuje umístit sošku slona na pracovní stůl.
Hana Procházková
Někdy pro stromy nevidíme les - a Ty, Hani, máš tolik přátel, kteří Ti pro štěstí darovali sloníky - a že jeden má jiný chobot - vždyť ani my lidé nejsme stejní / také máme někdy svěšený chobot/. Tak buď sťastná!!
Olga Štolbová
Také věřím na štěstí od slonů, ale mám jen jednoho a věřím, že se se mnou pěkně nadře, ale snaží se. Hani, určitě Ti jednoho přivezu, jestli se sejdeme v dubnu na Ředkovci. Snad jsem to napsala dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.