Hledám dodavatele životní energie

Hledám dodavatele životní energie

9. 4. 2014

Energie - kdyby tak stačilo strčit prst do zásuvky a nabít se jako baterie do foťáku, to by bylo bezvadné. Někdy mi schází, večer si naplánuju, co všechno příští den udělám, a ráno ouha, energii nedobil ani spánek.

Mozek volá vstávej, tolik práce jsi si usmyslela udělat! Jenže člověk sedí na posteli a nutí mozek, aby začal myslet jinak. Práce počká, lenošit je přeci krásná věc, práce neuteče, zítra je taky den. Tak se zamuchlám zas do deky a vymýšlím výmluvy pro svoji nerozhodnost. Na rozdíl ode mne můj pejsek je plný energie a dožaduje se ranní procházky. Vstávám, oblékání mi trvá neskutečně dlouho.

Kde vzít trochu energie do života, kde a od jaké společnostli? Je vůbec taková? RWE, E-ON Energie, Fonergy, Centropol, Xenergie, Global energy, Nano Energies Trade, Lama energy nebo ČM energetika a co já vím, kolik jich ještě je. Dodavatelů je spousta. Napadá mě, kdybych některé společnosti zavolala s tím, aby mi poslali trochu té životní energie, aby tělo začalo fungovat tak jako před 30 roky, asi by mě poslali do Bohnic.

Přece jen jejich energii využiju, zapínám konvici, voda se vaří rychle a bytem zavoní  káva, nesu si ji k počítači a zas zapnutím počítače si beru od dodavatele energii. Trochu energie načerpávám každým douškem kávy i já. Zapnutím pračky rozčílím manžela, který mi připomene, že se pračka zapíná v nocí. Přece na noční proud, aby se ušetřila nějaká korunka! Když stavím na elektrický sporák kastrol s bramborami, neodpustí si poznámku, že je zatopeno v kamnech a ty brambory se můžou klidně uvařit na nich. Vypínám sporák a poslušně nesu kastrol na kamna. Zase se svítí na záchodě! Zapomnělas zhasnout! Přiznám se, že opravdu zhasínat na záchodě jsem zapomínala velmi často. Dnes je to už vyřešeno, manžel vyšrouboval žárovku.

Proč se svítí v kuchyni dvěma světly, když stačí jedno? Proč se svítí v koupelně, když tam nikdo není? Často mi můj manžel připomíná reklamu, která kdysi dávno běžela každou chvíli v telce. NESVÍTÍ SE NĚKDE ZBYTEČNĚ? Když si jde na poštu vyzvednout vrácené peníze za přeplatek elektřiny, nezapomene říct, že je to jeho zásluhou.

Ať chceme nebo ne, energii potřebujeme, jak tu životní, tak tu od dodavatelů. Dodavetelé nám ji do domácnosti dodají, jen by mohla být levnější, abych mohla prát ve dne. Tu životní, na tu žádný dodavatel není, s tou musíme bojovat každý po svém.

 

Máte nějaký fígl, jak šetřit energiemi? Změnili jste dodavatele? A co vaše životní energie? Máte jí dostatek? Jak dobíjíte své baterky? Pište na téma "Moje energie", nejlepší příspěvek oceníme!
energie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Prima, vystihla jsi to přesně.
František MENDLÍK
S dobíjením energie nemám problém. Za barákem mám tři sta metrů les. Chodím každý den na procházku a na odpočívade popííjím cílové pivo. Odpoledne spávám a večer chodlím na šachy. Bohužel moje cesta nevede do zahrady. jednám se stavebná firmou o její zabetonování. Po rozvodu připadla polovina zahrady bývalé ženě a ta není notářska rozdělena. Nebudu se přece dřít na cizím pozemku.
Marie Novotná
Paní Hano,moc děkuji.Ale moje osvědčená nabíječka,která nikdy nezklamala je les,stromy a příroda jako taková.Samozřejmě nesmím pominout vnoučata a děti,ale to už je zase energie kapičku jiná.
Hana Šimková
Paní Maruško mám dny , kdy mi energie přebývá, ale musím si ji nechat na ty dny jiné. Přeji vám aby vám ji dodala nějaká dobrá zpřízněná duše. Jinak nám nezbývá jenom s tou energii hospodařit co nejlépe.
Hana Šimková
Zuzko ty asi platíš za vyzařování energie vlastní. Tu vlastní si ale nenech vysát od toho ohnivého mužíka.
Zuzana Pivcová
Nevím, jak to dokážu, ale při vyúčtování energie každoročně i několik tisíc doplácím, ačkoliv se doma příliš nezdržuji. A mé sestře v obdobném malobytě zase tolik vracejí. Na mě je asi napojen nějaký ohnivý mužíček. :-)
Marie Novotná
Tak tohle se čte samo.To je úžasné,jak je to napsané,k tomu není co dodat.Snad jen-souhlasím.Život je plný všelijaké energie,jen ta životní je ,,kapičku"jiná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.