Má vysněná dovolená

Má vysněná dovolená

29. 4. 2014

Na mé kulatiny mě synové velmi překvapili. Nejprve nemile, odmítala jsem mobil (dnes se bez něj neobejdu) a po rozbalení dárku na mě vykoukla krabice od mobilu. Slušně jsem poděkovala, ale synové trvali na tom, abych se na něj koukla a naučila se s ním pracovat. Odpovělěla jsem, až pak.

Po rozbalení všech dárků přišla řada na mibil. Krabici jsem otevřela, ale ejhle, mobil nikde, jen samé papíry. Bylo to velké překvapení - zájezd do Indie. To byl můj velikánský sen, nevěřila jsem tomu, byla jsem velmi překvapená, ale zároveň moc potěšená. Za necelý měsíc jsem měla odjíždět. Radovala jsem se, pročítala průvodce, ale mé těšení trvalo jen týden, spadla Dvojčata v USA. Zájezd se zrušil a dodnes jsem Tádžmahal neviděla.

Nechci jet již sama a žádná kamarádka po Indii netouží. Snad se někdy někdo najde a můj sen se uskuteční. Velmi ráda cestuji a poznávám jiné krajiny a i na zájezdy 55+. Tak jsem třeba navštívila Madeiru.

Je to nádherný a velmi zajímavý ostrov patřící Portugalsku. Zakoupili jsme si zájezdy a projeli celý ostrov, prošli si levády, navštívili botanickou a tropickou zahradu, svezli se na proutěných saních, potoulali se po Funchalu. Na Madeiru vzpomínám jako na ostrov z nádhernou přírodou, horami a hlavně na krásné volně rostoucí květiny - orchideje, strelície, anturie... Všem tento ostrov vřele doporučuji.

Nejsem spisovatel, ale po Party i60 snad budu mít odvahu Vám napsat i o svých dalších cestách.

 

Jaká byla vaše nejlepší dovolená? Kde jste ji prožívali a čím byla výjimečná? Jezdíte raději do zahraničí, či po vlastech českých? Využíváte služeb cestovních kanceláří, anebo si plánujete dovolenou sami? Využíváte v důchodovém věku možnosti ubytování v průběhu týdne, kdy bývají penziony a hotely levnější? Napište příspěvek na téma "Moje nejlepší dovolená". Autor nejzajímavějšího článku získá slevový voucher na zájezd od CK Galileo v hodnotě 5000 Kč!
cestování Soutěž: Nejlepší dovolená
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Lafková
Ahoj Maruško, moc hezká dovolená na Madeiře, hlavně když tam všechno kvete. Rozhodně lepší než Indie, tam je sucho a velká bída.
Olga Štolbová
Majko, pěkné povídání, úžasné fotky. Ode mne jednička s hvězdičkou, těším se na další. Díky...
Marie Seitlová
Díky, fotek mám z Madeiry hodně a při setkání bych je promítla a i více popovídala.
Helenka Vambleki
Majko, gratuluji! Konečně jsi našla odvahu, obohatit portál vlastními příspěvky. Dnes máš ode mne jedničku a těším se na další články!
Hana Práglová
Majko,to teda koukám! Konečně zapracovala odvaha.A ani to nebolelo,že??Při čtení prvních řádků jsem si říkala "že by měl někdo stejné zážitky jako Majka?"Vůbec mi nedošlo,že bys to psala ty-Moc jsi mě překvapila a potěšila.Jen tak dál . Zážitků máš spoustu ,tož se o ně poděl!!
Jana Šenbergerová
Majko, jsem ráda, že ses odhodlala napsat. Jen pokračuj, těším se na tvé další vzpomínky.
Marie Novotná
Moc hezky se to čte a tiše ,,závidím".Ta příroda musí být pohádková.Těším se na další.Díky.
Zuzana Pivcová
Moc hezké překvapení, Maruško, mám kolegu, který také Madeiru nesmírně chválí a nás všechny tam doslova cpe. Možná někdy. Zatím si prohlížím Tvé fotky, díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.