Pozor na nekalé obchodní
praktiky mobilních operátorů

Pozor na nekalé obchodní
praktiky mobilních operátorů

4. 6. 2014

Zazvonil mi telefon. Ozvala se operátorka, která mne oslovila jménem (kde jej vzala, je mi záhadou) a sdělila mi, že mám štěstí a že jsem byl vybrán (nevím odkud) a získávám tablet za 540 korun. Poté následovala tiráda a výčet všech funkcí a výhod onoho úžasného tabletu. Na závěr zaznělo: "Tak kdy vám může kurýr tablet doručit?"

Jelikož nejsem jelimánek, tak jsem se dovolil zeptat co bude dál? Dosti načepýřeně oznámila "Co by bylo? Dostanete tablet!" Tak jsem se nedal a začal se vyptávat, zda-li budu ještě dále něco platit. Po různých vytáčkách pravila:"tak jak jste slyšel 540 korun. A nakonec téměř neslyšně špitla: "měsíčně".

Tak jsem se do ní trochu pustil, že to měla říci výrazně a na začátku a jak to tedy je? Ozvalo se: 540 korun měsíčně se závazkem na dva roky. A to již ve mně bouchly saze. Povídám: "nepřipadá v úvahu, nic nechci". Na druhém konci zavěsili.

Jak již bylo několikrát publikováno, i souhlas po telefonu stačí k uzavření smlouvy, takže někdo méně obezřetný, by na tuto nabídku mohl "skočit. Upozorněte na toto své přátele a známé.

PS. Po vygoglování jsem zjistil,že to tel.číslo patří T-Mobile a je tam několik stížností. 

 

Toto je čtenářský příspěvek. Redakce neodpovídá za správnost údajů uvedených autorem v tomto příspěvku. Setkali jste se i vy s nekalými obchodními praktikami č nešvary nejrůznějších úředníků? Napište nám své zkušenosti do rubriky Senior policie.
senior policie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Uběhlo pár let a praktiky operátorů se "vylepšily". Přestože jsem u T-mobilu byla už v době, kdy se tak nejmenoval, vůbec se neostýchal obrat mě jednou z nich o celou tisícovku. Přesto jsem zůstala a kladu si podmínky, které vyhovují mně. Zatím jsem to ustála.
Zuzana Pivcová
Všechny tyhle telefonické nabídky se podobají jako vejce vejci, nabízející jsou pro to zřejmě školeni. Začíná to: Mluvím s majitelkou tohoto telefonního čísla? Slyšíme se? Pak následuje charakteristika tarifu či dalšího, co užívám, a "lákavá" nabídka, co by pro mě bylo výhodnější. To už utínám hovor vprostřed věty. Horší bylo, když mi O2 zrušilo dosavadní tarif a jen sdělilo, že mě převede na jiný, asi o 300 Kč dražší. Když jsem si to šla urychleně vyřídit, vybral mi "guru" údajně lepší tarif. Pak mi přišly domů smlouvy na tarify oba a musela jsem tam znovu. Chtěla jsem zároveň levnější internet než mobilní (modem), který byl moc drahý. "Guru" mi nabídl pevný, na což jsem přistoupila. Netušila jsem však, že mi nezrušil ani ten drahý, takže mi přišla vyúčtování dvě. Následovala povinná žádost o zrušení s výpovědní lhůtou, tak jsem platila 2 msíce nechtěný telefon a nechtěný internet. Když jsem zažádala o převod k jinému operátorovi, ještě mi vyhrožovali pokutou za nedodržení závazku, platícího až do prosince, avšak jinde mi řekli, že na to mám právo, jelikož se jednalo o nedodržení původní smlouvy ze strany operátora.
Jiří Libánský
Dokonce dvakrát mne oslovily dvě operátorky T-mobile. Rozhovor naprosto stejný. Pane Libánský jste dlouholetým zákazníkem T-mobile (také jsem byl jeden z prvních v ČR). Můžete dostat od T-mobile volání zcela zdarma na 5 čísel v naší síti, která si vyberete. Měl byste zájem? Já zájem projevil. Ale začal jsem se ptát. Hlavně když operátorka mi sdělila že dostanu jinou SIM kartu s jiným tel. číslem. To já s množstvím vytištěných vizitek, letáků a formulářů nemohu v žádném případě akceptovat. Za tuto novou kartu bych platil cca 300 měsíčně a hovor mimo udaná čísla by mne stál 5,-Kč/min. Zeptal jsem se, proč mám platit 300, když můžu volat zdarma. No, jako že ano, po zaplacení 300,-Kč volám zdarma. Ale když za to platím 300 měsíčně, není to zdarma. Zdarma je volání po zaplacení měsíčního poplatku. Viděl jsem, že debata nikam nevede. Ta paní snad sama věřila tomu, že volání je zdarma. I když jsem uvedl příklad, že po zakoupení vstupenky na koupaliště se tam mohu zdarma koupat a navzdory tomu na koupališti není nápis "Zde se můžete koupat zdarma"- Nic není zdarma. Ani když k balení kávy dostanete hrníček, ani 20% obsahu balení navíc. Když vám někdo nabízí, že vám pošle zdarma váš horoskop na základě zaslání osobních údajů, je tam drobným písmem napsáno, že souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení. Vaše adresa, s tímto souhlasem je cenný obchodní artikl. I když v občerstvení máte pátou kávu zdarma, dostanete ji po odevzdání lístečku s razítky, který je slosovatelný a máte na něm uvedeno své jméno a e-mailovou adresu, pro případ výhry a zasílání obchodních sdělení. Věřte mi. nikdo vám nic zdarma nedá.
Libuše Křapová
Ano, taky mi každou chvíli někdo volá s výhodnou nabídkou. Včera mne zlobil telefon, sám se mi vypnul, pak jsem ho sice zprovoznila, ale stále zlobil. Během té chvíle jsem měla třikrát zmeškané volání z neznámého čísla. Když se mi tedy ten někdo konečně trefil do chvíle, když byl telefon v provozu, vzala jsem to a hned na uvítanou jsem vychrlila - zlobí mne telefon, když se to přeruší, zase se vypnul. Měla jsem totiž trochu obavy, kdo se mne tak úporně snaží sehnat, jestli se třeba někomu z dětí něco nestalo a někdo se mne snaží o tom informovat. V telefonu se neznámá žena představila firmou a pak se ujistila, že mluví se mnou. Oslovila mne jménem. Když mi začala nabízet nějaké kosmetické či jaké výrobky, tak jsem ji přerušila, řekla, že mne opravdu zlobí telefon a podiskutujeme o tom zítra (dnes odpoledne). Ona si zřejmě myslí, že mne zaujala nabídka a něco prodá, já zase vím, že se jí důkladně povyptávám, kde sehnali moje telefonní číslo a jméno. Proto jsem nechtěla riskovat, že se mi uprostřed hovoru telefon opět vypne. Tak jsem zvědavá, jak dáma tohle zdůvodní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.