Finále velké fotosoutěže se blíží,
už dnes večer oznámíme vítěze

Finále velké fotosoutěže se blíží,
už dnes večer oznámíme vítěze

7. 6. 2014

Takový boj, který se strhl o první pozici v naší fotosoutěži „Jaro je tu“, jsme tedy neočekávali. Redakce obdržela desítky až stovky hlasů, které preferovaly favorita z pohledu čtenářů. Jak jsme již oznámili, budeme je při konečné volbě respektovat, abychom nebyli nařčeni, že budoucího vítěze snad nějak protěžujeme.

Ano, jsme si vědomi, že i hlasování v diskuzi je možné obejít falešnými registracemi, ale stále věříme, že drtivá většina účastníků hraje fair play. Nejsme a ani nechceme být FBI, NSB či jinou bezpečnostní agenturou a „fízlovat“ naše soutěžící.

Tak, jak to právě vypadá? Hlasování skončilo o páteční půlnoci a finále je velmi vyhrocené. Podle předběžných propočtů budou v absolutním finále bojovat snímky Třešňový sad pod hradem Kunětická hora od paní Evy Vopelkové a Tak vypadá jaro v rumunských Karpatech od paní Jarmily Šmerhové. Redakce si sice vyhrazuje právo konečné volby, ale už v tuto chvíli můžeme říci, že jeden z těchto snímků se stane absolutním vítězem. A jeho autorka získá elektrickou zahradní sekačku od firmy Mountfield.

"Mě se nejvíc líbí mlok s kosem, hnízdící čápi na komíně, pohled pod rozkvetlým třešňovým sadem na Kunětické hoře, odkud mají krásný výhled na milence, kteří sem přijeli z dalekých Karpat, aby obdivovali jaro na Jizerce, a pilnou včelku na vřesu. Protože se jim však zapálila lýtka, jako broukům na listech, skončili nakonec na lavičce za farou," veršuje a vyjmenovává hned několik skvělých snímků naše čtenářka Ilona Zebáková. Ta nesoutěžila, proto jsme jí dali prostor.

Bude to tedy velmi napínavé. Sledujte magazín i60: v neděli večer oznámíme konečné výsledky. A máme pro vás spoustu dalších zajímavých informací.

Tahle země není jenom pro mladý!

čtenáři fotografie i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šorejsová
Pane Horáčku, promiňte nepotřebuji sekačku ! Vadí mi, že redakce změnila pravidla o vítězném snímku a opakovaný kýč a jméno je tu znovu. Fota se mají prohlížet bez cen jako jsou fota dne. Tím končím a už mi nikdo nepište, nesmí se dát najevo nesouhlas.
Hana Šorejsová
Plně souhlasím s panem Štorchem ! A pane Raška, nemusíte mne za můj osobní názor oslovovat podruhé , protože v té době jsem ani nebyla ještě na Vašem portálu přihlášená, ale bernardýn s Matterhornem byl trnem v oku mnohým čtenářům, přečetla jsem si i komentáře, takže ta stejná paní dostane znovu cenu - chápete, že už tohle není spravedlivé ? Mně nejde o žádnou sekačku, ale o princip a Vy napíšete , že ji neznáte a to jméno je tu znovu , pardon ale tohle jste nezvládli. A ty komentáře lidí ve finále, kteří tu vůbec nebyli anebo se rychle zaregistrovali , to pokládám za nečestné.
Redakce i60
Vážení přátelé, řevnivost a nervozita tradičně provází každou soutěž, my vás jen prosíme o zachování chladné hlavy a racionálního úsudku. Kdo nevyhraje nyní, bude mít šanci přííště. Snažíme se, ale opravdu není možné vyhovět všem. Děkujeme za pochopení.
Miroslav Štorch
Byl bych také pro to, aby u fotografií by šlo jen o nesoutěžní přehlídky. Podobně fungují hudební nesoutěžní festivaly, kde se lidé jen radují z krásné hudby a nezatěžují se bodováním, nespravedlností poroty a její podjatostí. Pak zůstává jen ta radost. :-)
Pavla Vítková
Neumím psát jako jiní čtenáři tady, a nemumím ani fotit a tedy neúčastním se zdejších soutěží. Ale jsem na tomto portálu takřka od začátku, občas se zapojím do nějaké diskuse. Ale nechápu, co se to v poslední době děje. Řevnivost mezi čtenáři, napadání redakce, hádky o hlasy v soutěžích. Mrzí mě to, protože je to hezký magazín, a bohužel jej v poslední době někteří dost nepěkně haní. Tímto chci vyjádřit redakci plnou podporu!
Miroslav Štorch
Jak funguje masové hlasování přes známé u fotografií dokládá kopie zápisu na facebooku také jednoho ze zde hlasujících zo zahraničia. " Mojím hlasom vo fotografickej súťaži Ekológia v objektíve podporujem túto fotografiu. Každým udeleným hlasom som bližšie k výhre vytúženého iPad-u 2" To se tady také nelíbilo paní Pivcové, Pulchartovi, Šenbergerové i mne to udivilo. Ale to je realita života, když o něco málo jde. Jedna paní dávala hlas dokonce 3x v delším časovém intervalu :-)
Miroslav Štorch
U estetických kritérií je obtížné bodovat zda je krásnější Madonna od Tiziana, Rafaela Santiho nebo Caravaggia.To ale není hlavní cíl. Ve své době měla ta díla svoji estetickou hodnotu a zakoupila je řada mecenášů a institucí. Tady jde jen o pěkné amatérské fotografie navíc s různorodými náměty. Každému z nás se líbí více něco jiného a někdo má i osobní vztah k autorce fotografie, a tak se rád symbolicky přihlásí na i60.cz a hlasuje pro kamarádku.Bohužel redakce změnila rozhodování o vítězném snímku, což se v průběhu soutěží běžně nedělá. Ale jako pořadatel má na to právo rozhodnout jinak. Berme to tak jen s úsměvem :-)
Zdenka Žichovská
Souhlasím s tím co napsala paní Soňa Prachfeldová, cítím to stejně, jen bych to nedokázala slovy tak pěkně vyjádřit. Děkuji Soňo.
Soňa Prachfeldová
Vážená redakce, nebyla jsem v ČR týden a nestačím se divit z nového vývoje v soutěži o sekačku . My , co fotíme srdcem a foťáčkem malým, se rádi podělíme o krásu viděnou našima očima , s ostatními na i60 a slůvka uznání jsou pro nás víc než výhra, to mi věřte. Tímto děkuji všem milým lidičkám a redakce má opravdu nelehkou úlohu, jak nejlépe vyhodnocovat soutěže. Zdravím všechny !
Redakce i60
Vážená paní Šorejsová, je nám líto, že píšete tato silná slova. Snažili jsme se co nejférovějším způsobem vylosovat finále fotografické soutěže. Proto jsme dali příležitost hlasovat vám – čtenářům. Jistě, jako při každé soutěži dochází k nespravedlnostem. My jsme se je pokusili eliminovat tímto způsobem. Pokud máte nějaký lepší systém výběru, pošlete nám ho. Prosíme veřejně, aby jej viděli všichni soutěžící.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.