Houbová paštika

Houbová paštika

14. 8. 2014

Ráda chodím do lesa na houby, začaly růst v hojném počtu, tak suším nebo zamrazuju a hlavně z nich připravuju chutné pokrmy. Vyzkoušejte houbovou paštiku.

Budete potřebovat oprané houby, trochu sádla dvě cibule, 3 papriky, menší cuketu, asi 20 dkg jater a koření.

Postup: do hrnce dáme na sádlo nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme houby, podusíme, dodáme nakrájené játra, cuketu a papriky, podlijeme jen trochou vody. Vaříme asi půl hodinky, tyčkovým mixerem směs rozmixujeme. Pak dochutíme solí, pepřem, kmínem, majoránkou a přidáme čili (množství záleží na vaší chuti, my máme rádi ostřejší). Ještě chvilku povaříme a nakonec dáme do misek vychladit. Mažeme na bagetku nebo chleba. Je to moc dobrá a levná večeře.

 

Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové.

 

 

houby
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Plachá
Dávám hlas Růžence Antalové, za její skvělou a nenáročnou houbovou paštiku. Vypadá to skvěle. Za vyzkoušení to určitě stojí.
Věra Mazurová
Dávám hlas za paštiku z hub pí Růžence Antalové
JITKA BEDANOVÁ
Já dávám hlas Růžence Antalové za paštiku. Recept je jednoduchý, levný a co nejdříve vyzkouším.
Jindřiška Dvořáková
Tedy letos už jsem na houby do lesa šla. Na gulášku a smaženici jsem si pochutnala, na vánoční polívčičku houby nasušila. Na mně si pro změnu pochutnaly mušky. 13 parádních štípanců jsem utržila, k tomu dvě klíšťata a jedno vosí štípnutí přibylo hned druhý den na zahradě. Říkala jsem si - pro letošek stačí. Ale, Růženko, na tu paštiku jsem dostala chuť. Pořídím repelenty a do lesa zabloudím ještě jednou. Tvůj recept musím vyzkoušet. Dávám ti hlas.
Eva Mužíková
Růženko, člověk se stále učí. Díky za skvělý recept, doplněný fotečkami. Jsi moje favoritka. Eva
Olga Štolbová
Jen se sliny sbíhají na takovou paštiku, snad už brzyy bude z čeho. Díky Růženko, tenhle recept neznám.
Marie Novotná
Dana má pravdu,zatím,ani u nás nerostou.Vrátila jsem se z toulek po vlasti a už se těším do lesa .A recept...určitě bude,jen až najdu,,materiál".
Růžena Antlová
Dano ještě není konec v září porostou i u vás !
Růžena Antlová
Kdo nemá rád játra může nahradit vepřovou konzervou . Paštika lze udělat i bez jater nebo vepřové konzervy stačí dát víc hub
Dana Kolářová
O recept by nebyla nouze, jen není z čeho vařit tudíž ani fotit neboť u nás houby ne a nerostou! Růženko, děkuji za hezké obrázky a zajímavý recept.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.