Konopné lázně ve Volarech: 
Procedury vhodné pro všechny

Konopné lázně ve Volarech:
Procedury vhodné pro všechny

20. 9. 2014

V jihočeských Volarech jsou v provozu od loňského srpna jedny z největších konopných lázní ve středoevropském regionu. Konopnou péči zde poskytuje společnost Carun Pharmacy, výrobce prvního zdravotnického prostředku z léčivého konopí: masti Carun a dalších produktů. Právě do těchto lázní se podívá i paní Lidmila Nejedlá, vítězka naší soutěže o titul Lady Sympatie. Jaké služby lázně nabízejí, na to jsme se zeptali Víta Pavlíka, který stojí v čele hotelu Bobík, kde jsou konopné lázně umístěny.

Jaké procedury vaše lázně nabízejí?

V zásadě mohou naši klienti využívat možnosti procedur s konopím a bez konopí. Mezi procedury s konopím patří například vířivá konopná koupel, perličková konopná koupel, konopná lymfatická hydromasáž, při níž se využívá konopný extrakt.

K čemu je taková hydromasáž dobrá a jak pomáhá konopná koupel?

Tak předně hydromasáž ve vířivce posiluje kardiovaskulární systému, uvolňuje svalové napětí a ztuhlost, uvolňuje psychické napětí a zátěž, podporuje a urychluje vylučování cizorodých látek z lidského organismu, zvyšuje prokrvování vnitřních orgánů a kůže. Konopnou koupel pak představuje vyhřívaná vana s konopným olejem Carun, která je dobrá především na kožní problémy jako je lupenka, ekzémy a vyrážky.

Jaké další procedury na bázi konopí máte a k čemu jsou dobré?

Lidé rádi využívají manuální konopné masáže, kde se využívá účinků konopného oleje. Populární je konopný zábal s konopnou mastí Carun s teplým obkladem. Dosáhneme tak lokálního působení. Nesmím zapomenout ani na takzvaný konopno-rašelinový zábal, kde se navíc přidává rašelinový plát. 

Co dalšího mohou lidé v lázních ještě využít?

Máme i procedury bez konopí. V lázních je umístěna vibrosauna, která významně poskytuje úlevu při zdravotních obtížích jako je např. artritida, bolesti zad, úrazy při sportu, potíže s krevním tlakem, stres, nespavost, apod. Pak je to například suchá masážní vana, kdy masáže proudem teplé vody narážející na pružnou membránu. Co se týče účinku, zmírňuje bolesti zad a kloubů, podporuje krevní oběh a přísun kyslíku do svalů, zlepšuje prokrvení, stimulací zlepšuje stav lymfatického systému, podporuje látkovou výměnu, urychluje metabolismus, podporuje zvýšení tvorby endorfinů, uvolňuje napětí a stres, zpevňuje pleť a zmírňuje celulitidu. Klienti si ji nemohou vynachválit.

Ve vašich lázních je i unikátní rázová vlna a přístrojová lymfodrenáž. V čem jsou unikátní?

Terapie rázovou vlnou spočívá v působení rázových vln na nemocné místo. Generátor přístroje mění vzduchovou vlnu v akustickou radiální vlnu, kterou hlavice aplikátoru přenáší v okolí bolestivého místa do hloubky tkáně. V ní se zlepšuje mikrocirkulace a metabolismus. Přístrojová lymfodrenáž, kterou rovněž mohou návštěvníci lázní vyzkoušet, je speciální druh lymfatické masáže, při které se využívá mírný přetlak v komorách speciálního návleku (kalhot). Lymfodrenážní přístrojová masáž aktivuje lymfatický systém, který odvádí z těla uvolněné odpadní látky a tuky. Neměl bych však zapomenout ani na manuální medovou detoxikační masáž, která využívá detoxikačních a příznivých účinků medu. Pro zajímavost vaříme vlastní pivo. Tím bychom snad procedury měly všechny. Věřím, že máme co nabídnout.

Pro koho jsou zejména konopné lázně určeny?

Procedury jsou vhodné téměř pro všechny pacienty trpící kožními problémy a bolestmi kloubů. Na své si přijdou i aktivní sportovci, těhotné ženy a děti, lidé trpící únavou, stresem či depresemi a také všichni, kdo mají rádi zdravý životní styl.

Jaké nemoci ve Volarech léčíte a co nejčastěji, o co je velký zájem?

Většina našich klientů trpí kožními onemocněními jako je lupénka, ekzémy, akné, bércovými vředy. Odstraňujeme jizvy, strie, dále pak veškeré bolesti pohybového aparátu, bolesti kloubů, zad, páteře, šlach, křečové žíly a nejrůznější otoky, nebo záněty. Musím prozradit, že veškerou konopnou péči pro nás vyvíjí a vyrábí společnost Carun Pharmacy (www.konopnyshop.cz), která je na špičce ve světě konopné péče o lidské zdraví. Odrůdy konopí, se kterými pracujeme, jsou schválené EU a jedná se o rostliny Cannabis Sativa, které obsahují maximálně povolených 0,3 % látky THC.

Předpokládám, že se díky poloze v hotelu Bobík u vás lze ubytovat. Jaké nabízíte baličky služeb?

Naši klienti si mohou vybrat celkem ze šesti pobytových balíčků, které jsou pochopitelně cenově zvýhodněné. Nabízíme například: Nevšední balíček na všední dny, Víkendový relaxační pobyt, Romantický víkend, Relaxační pobyt, Týden relaxace. Týden v konopných lázních. Podrobnější informace naleznete na našich webových stránkách www.hotelbobik.eu resp. www.konopnelazne.cz.

Co zajímavého je v okolí Konopných lázní, co ještě lze v okolí navštívit?

Volary jsou unikátní svou polohou. Nachází se přímo na hranici Národního parku Šumava. Existuje celá řada turisticky atraktivních lokaci jako například Boubínský prales, Plešné jezero, Třístoličník nebo vodní přehrada Lipno. Je možné též navštívit města Český Krumlov, České Budějovice a Písek. Volary leží na Česko – Rakousko – Německém trojmezí. Návštěva Bavorského národního parku je taktéž velkou atrakcí. Ve městě samotném je pak bazén, k dispozici je tělocvična a tenisové kurty. Budeme se těšit na návštěvu!

konopí lázně
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Také mě lákají tyto lázně.
Marie Magdalena Klosová
Díky za spoustu výborných a zcela nových informací.
Renata Zadražilová
Konopná lázeň? To vypadá dobře!
Svatava Páleníková
Na základě článků zde na i60 jsem si pořídila Carun mast z konopí a musím pochválit, že je výborná. Používám ji na exzém, spáleninu i proti bolesti, mažu i děti, dobře hojí jizvy. Doporučuji. A tedy věřím, že i konopné lázně mohou býti blahodárné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%