Podzimní mlsání: zákusek z dýně
Ilustrační foto: Pixabay

Podzimní mlsání: zákusek z dýně

9. 10. 2022

Dnes mne napadlo podělit se s vámi o recept na jeden mnou vymyšlený desert. Před několika lety jsem vypěstovala větší množství dýní gigant. Hledala jsem na vševědoucím inetu nějaké recepty. Byl mezi nimi i recept na dýňovou zavařeninu a ten mne inspiroval k vytvoření tohoto zákusku.

dyne_201410210924550.png

Tady je recept:

Dýňovou dužinu nastrouháme, přidáme citronovou kůru a šťávu, skořici a tmavý cukr nebo med a dáme vařit. Když dýně změkne a pustí šťávu, zahustíme vanilkovým pudinkem rozmíchaným v troše vody a necháme za stálého míchání provařit. Pak nalejeme do formiček - používám silikonové tvořítko na pečení se šesti růžičkami - a necháme v chladnu ztuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme na talířky a dozdobíme podle chuti. Na obrázku je strouhaná hořká čokoláda, vaječný koňak a mátový lístek.

Pokud se odhodláte tento recept vyzkoušet, přeji dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(4.5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Doležel
Naše obě děti milují sušenky, ale co je moc, to je moc...jedly by je pořád, a to samozřejmě není dobře. Ale našla jsem sušenky, které jsou zdravější, při tom chutnají fakt výborně a pochutnáme si na nich i my s manželem https://www.stihlonozka.cz/susenky-cookies/
Rostislav Mraček
Mám celý život v oblibě dýňový kompot. Je výborný. A už nám tu čekají dvě ohromné dýně. Těším se. Zákusek vypadá pěkně, ale jsem příliš konzervativní, než bych jej zkoušel.
Soňa Prachfeldová
Také mám ráda krémovou polévku z dýně. I ten zákusek vypadá hezky.
Jana Šenbergerová
Polévka z dýně hokaido patří k našim oblíbených. Na kousku másla lehce osmahnu jemně nakrájenou cibuli, přihodím na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky vydlabanou dýni. Přiliji vodu, povařím do měkka, osolím, rozmixuji a podávám s kysanou smetanou a petrželkou. Čím méně vody, tím je krémovější a lepší.
Naděžda Špásová
Zojo, omlouvám se za tu jednu hvězdu, správně je *****. Jen jsem chtěla napsat, že dýně nepatří k mým oblíbeným pokrmům, ale ostatním přeji dobrou chuť.
Alena Švancarová
Jitko,ale polévku z dýně každý chválí,já jsem ji tedy njkdy nedělala.Ten recept znám s jablek a je to ,jak se říká,žrádlo.Z dýně ,si myslím,by to mohlo být také dobré.
Jana Šenbergerová
Tentokrát jsem si recept okopírovala, abych na něho nezapomněla. Díky za opětovné uveřejnění. Koňak, čokoládu, pudink, med mám, teď jen tu dýni ...
Jitka Hašková
Vypadá to zajímavě, ale nezkusím. Nedávno jsem si uvařila dýňovou polévku, jako vždycky. Polévka byla hořká, že se nedala jíst a vylila jsem ji do záchoda. Nic špatného jsem tam nedala. Jenom máslo a rozkrájenou, pečlivě umytou dýni Hokaido, vše jsem po uvaření do měkka rozmixovala.
Jitka Hašková
Vypadá to zajímavě, ale nezkusím. Nedávno jsem si uvařila dýňovou polévku, jako vždycky. Polévka byla hořká, že se nedala jíst a vylila jsem ji do záchoda. Nic špatného jsem tam nedala. Jenom máslo a rozkrájenou, pečlivě umytou dýni Hokaido, vše jsem po uvaření do měkka rozmixovala.
Hana Rypáčková
Dala bych si do mističky koňak ,čokoládu , vylízala ...A zase koňak a čokoládu, vylízala... Nemám ani vaječňák, ani čokoládu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...