Ta naše povaha česká

Ta naše povaha česká

3. 11. 2014

V poslední době ubývá humoru. Zapomínáme se smát nebo se pěkně usmívat v dobrém slova smyslu. Chybí laskavý a hojivý smích, který pochází z radosti a štěstí. Všimněte si kupříkladu u svých vnoučat , jak se dokáží upřímně, bezelstně a hezky smát. Je to něco tak hezkého a člověka to pozitivně a mile "nabije".

Že to snad my už neumíme? Bohužel, je tu otřesný úpadek morálky a lidskosti a citu jednoho ke druhému. Lidé přestali číst, chybí tu literatura, přednášky, návštěvy divadel, kde by se lidi obraceli k pravým hodnotám, pravdě a kultuře. Hodně nevlídnosti pochází z neschopnosti lidí si porozumět a z obrovské nenávisti mezi lidmi. Panuje všude vhodně závisti.

Opět použiji slova Jana Wericha, který byl moudrým člověkem a vždy dobře radil. Humoru bychom si měli vážit ze všeho nejvíce, protože je to umění, které stojí vždy na straně pravdy a práva. Na straně života.

Posláním člověka je rozdávat radost, v poslední době je radosti málo, hodně stresu a šarvátek úplně zbytečných. Nemůžeme-li udělat něco pro sebe, udělejme něco pro druhého.

Bohatství nehledejte v penězích, ale v sobě.

Minulost je moudrost, budoucnost je škola.

Chování lidí k nám se stává naším zrcadlem, zrcadlem našeho života.

inteligence vztahy a sex
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Rozuměli byste si asi s mým mužem. Taky mě vítal teplým jídlem, když jsem ještě chodila do práce a on už byl doma. :) A já jsem to uměla a umím ocenit. :)
Radovan Cakl
Zdravím, reaguji až teď, dnes jsem vařil. Alenko (jestli můžu), to jsem zkrátka celý já. Radek
Alena Tollarová
Pane Radovane, vybrali Vám Vaši rodiče přiléhavé jméno, aniž tušili, jakým dobrodiním pro i60 jednou budete. A to nejen ve vztahu k tomuto článku. :) :) :)
Radovan Cakl
No tak, děvčata. Občas nakouknu na tuto víc než hodinu trvající diskuzi a stále nemohu přijít na to, která máte víc rozumu a přestanete reagovat. Nechám se překvapit.
Hana Šorejsová
Lidi se musí umět smát od srdce - jinak to není žádná švanda, s pozdravem smíchu Hanka
Zdeňka Vítková
Já rozumím Vašemu Howgh,jen mi to nešlo dohromady s Vašimi slovy v článku kde píšete : je tu otřesný úpadek morálky a lidskosti a citu jednoho ke druhému. Hodně nevlídnosti pochází z neschopnosti lidí si porozumět a z obrovské nenávisti mezi lidmi- to jsou Vaše slova, ne moje .Zatím neumím lidi nenávidět,ale je možné, že se tomu tady naučím, i když to je moooooooooooc škaredá vlastnost.Tak si raději dopřeji dobrou večeři,než ztrácet čas-jak píšete : v poslední době je radosti málo, hodně stresu a šarvátek úplně zbytečných. V tom máte pravdu, bohužel
Hana Šorejsová
Mili děkuji, že mi rozumíš. Tak byla myšlená i má úvaha, které porozuměla i Libuška.
Hana Šorejsová
Howgh znamená pro Vás "dohovořila jsem"! Zdůraznění , které používá třeba i pan Horáček, můžeme si psát co chceme. A vy nejste náš diktátor.
Zdeňka Vítková
Myslela jsem to upřímně, nikdo Vás nenapadá a protože jsem se domnívala, že jste z Prahy nebo blízkého okolí, tak jsem se ptala, zda tam nejste.Nevidím na tom nic špatného.A jsme v Česku, tak prosím nepište Howgh,i když Vám rozumíme.Budu ráda, když na mě nebudete reagovat,aby náhodou nemuseli zase Váš příspěvek smazat.Volte prosím svá slova.Přeji Vám ničím nerušený večer
Hana Šorejsová
Paní Vítková přestaňte mne dokola napadat, jste žárlivá a sebestředná žena. OC ČMost nás bylo dvacet, a proč napadáte mne ? Tolik jste mne naurážela, takže dost. Netoužím se s Vámi vidět. Vaše sladké blahořečení zde nemá rádo hodně lidí. Děkuji. Howgh!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.