Vyrobte si vánoční podkovičky pro štěstí. Jak? Zde je návod.
FOTO: autorka

Vyrobte si vánoční podkovičky pro štěstí. Jak? Zde je návod.

27. 11. 2016

Na výrobu podkoviček budeme potřebovat dostatečný počet ruliček umotaných z papíru, na jednu podkovičku asi 50 kusů, špejle, přes kterou nařezané časopisy o šířce 9 cm ze šikma motáme tak, aby  jeden její konec byl širší. Konečnou špičku papíru potřeme lepidlem a přitiskneme, pak špejli vysuneme. Dále potřebujeme drátek, barvu ředitelnou vodou, lepidlo na papír, mašličku a zdobení dle fantazie. (Viz foto.)

Postup:

Dvě papírové ruličky překřížíme a přilepíme, další ruličku přilepíme na střed dvou ruliček jen koncem ruličky tak, aby přesahoval 2 cm, přimáčkneme kolíčkem na prádlo a chvíli počkáme, než lepidlo zaschne. Na podkovičku používám řasenku vnučky, kterou přiložím do středu překřížených ruliček, vezmu nejdelší ruličku, která přesahuje a kolem řasenky přes dvě ruličky přeložím. Vezmu tu ruličku, která byla jako druhá přeložená a zas ji přeložím přes další dvě ruličky, tak pokračuji stále dokola, ruličky prodlužuji zasunutím další ruličky do otvoru v ruličce.

Podle toho, jak chcete mít podkovičku velkou, tak řasenku vždy po omotání ruličkami do poloviny jen povytáhneme a pokračujeme v omotávání, nakonec řasenku vyndáme a konce ruliček přilepíme do otvoru. Kleštěmi si ucvakneme požadovanou délku drátku, vsuneme do otvoru a vytvarujeme podkovičku. Pak už jen podkovičku natřeme a po zaschnutí nazdobíme.

Vánoce jsou za dveřmi a takto vytvořený malý dárek určitě potěší. Tak hodně štěstí s vašimi podkovičkami!

 

Portál i60 obsahuje přes 8 000 čtenářských příspěvků - nejrůznějších příběhů, vzpomínek, povídek, básní, cestovatelských tipů, ale i zajímavých návodů, jak si co vyrobit. Tento je jeden z nich, před vánočními svátky jej opět připomínáme.

Vánoce vánoční zvyky
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Růženko jste moc šikovná a podkovičky jsou hezké. Já jsem nešikovná a nezvládla bych to, ale vždy obdivuji lidi, kteří něco umějí dělat pro radost druhých.
Zuzana Pivcová
Já jako správná nešika jen koukám a obdivuji. Díky, Růženko, předpokládám, že podobně hezké dárky vyrábíš dosud.
Danuše Onderková
Růženko, nádhera, díky za inspiraci!
Lenka Hudečková
je to krásné, ale pro šikovné ruce :-) (a ne pro mě) :-)
Dana Kolářová
Růži, děkuji za radost, kterou rozdáváš a přeji hodně štěstí!
Hana Práglová
Růženko,opět jsi zabodovala!!!MOOOCh ezké.Já se svým momentálním nedostatkem času letos nic nevymýšlím,ani nedělám.A ani k ničemu nemám chuť ani náladu.je skvělé se na něco pěkného kouknout!!!Díky,přeji spoustu síly!!!
Jana Šenbergerová
Obdivuji každého, kdo něco umí a podělí se o to s ostatními. Růženko, umíte potěšit a to se cení.
Alena Vávrová
Růženko, jsi v rukodělných pracích nedostižná. Navíc při představě, kolik jsi toho letos již vyrobila! Patřím mezi ty šťastné, které od tebe podkovičku pro štěstí dostali jako dárek, takže ještě jednou díky takto veřejně.
Zdenka Žichovská
Techniku pletení z papírových ruliček už znám dlouho, ale podkovičky jsem ještě neviděla. Jsou nádherné, moc se mi líbí. Určitě je udělám a přidám ke každému vánočnímu dárku. Růženko, děkuji za dobrý tip.
Hana Rypáčková
Růženko, díky, už jsem si umotala první ruličky .Zkusím to, ale nevím, nevím...Ještě , že jsi vyfotila postup. Nemám sice řasenku, ale něco snad najdu...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...