Chat na téma Recepty

Hana Čadová 22.1.2021 08:23
Také znám recept na rajskou omáčku, kde základ je jako svíčková.
Marta Novotná 21.1.2021 20:02
Podle receptury školního stravování patří do rajské omáčky zeleninový základ jako do svíčkové, tzn.celer, mrkev, petržel, orestovat na másle přidat koření (tymián,bobkový list, nové koření,citr.kůra), pak přidat rajský protlak (nebo rajčata), rozdusit s hovězím vývarem , propasírovat, případně dohustit zásmažkou z hladké mouky a másla, dochutit solí, mletou skořicí, cukrem, případně trochou ovocného sirupu (lesní směs)
Hana Čadová 21.1.2021 19:49
Některý kuchař do rajské omajdy osmahne mrkev. Není jedna kostka cukru málo? Kostkový cukr nepoužívám tudíž doma nemám. Používám cukr třtinový.
Marta Novotná 20.1.2021 14:02
Perník na strouhání se dá použít i ke kávě, jen se musí trochu upravit : nakrájet na plátky, promáznout zavařeninou rozšlehanou s troškou rumu, slepit k sobě a namočit do rozpuštěné čokolády, pak posypat mletými ořechy nebo plátkovými mandličkami. Nechat do druhého dne odležet a máte moučník jak vyšitý :-)
Monika Pokorná 19.1.2021 13:49
Květo, každému chutná něco jiného. Ale třeba na rizoto si raději nasypu sýr : ) :)
Květuše Pinkasová 17.1.2021 09:45
Jsem Květi pro perník určitě nejen do rajské a posypala bych klidně všechno... Zatím mi nenaběhly už snad zatím všechny smysly ale perníkovou chuť si pamatuji... mám to jednoduché a Pepovi zatím nic nevadí... taky dobře...
Monika Pokorná 16.1.2021 12:43
Květo, to by mne nikdy nenapadlo. Nevím, jestli najdu odvahu k vyzkoušení.
Květa Řičánková 15.1.2021 19:55
Na dochucení rajské se dá také použít směs mletého koření do perníku,dá se koupit.
Monika Pokorná 14.1.2021 21:10
Vladimíre, ten perník je na zahuštění. To není ten, co byste si dal ke kafi. To je perník na strouhání. Takový trochu beton. Kořením stejně jako Vy. To všechno koření k rajským jablíčkům pasuje. Já dávám možná trochu víc cukru.
Dana Puchalská 14.1.2021 19:46
Vladimíre,až se dostanu do knihovny,kde máme naše rodinné recepty,tak Ti pošlu jeho směs koření co dává do "rajdy". O .K. ??
Vladimír Číp 14.1.2021 19:01
Do rajské dávám jenom bobkový list, hřebíček tak jednu kostku cukru, nakonec už bez varu bazalku,oregáno, tymián, ,zakápnout olivovým olejem....
Dana Puchalská 13.1.2021 19:12
Ano Vladimíre,my to doma děláme. Je to dobrota..
Vladimír Číp 13.1.2021 16:14
Perník do rajské omáčky ?
Květuše Pinkasová 28.12.2020 23:43
Evičko, já jsem letos poprvé, nevím proč, taky dala máslo... a zůstanu u toho. V cukroví nezbyla ani jedna kulička! Byly jemnější... Chutě si zatím u všeho jen pamatuji.
Monika Pokorná 28.12.2020 18:07
Evi, děkuji za radu, ale jde mi spíš o ten perník k širšímu použití, jak píše Hanka Č.
Eva Braunová 28.12.2020 17:51
A JEŠTĚ JSEM ZAPOMNĚLA,ŽE LETOS JSEM DO KULIČEK DALA MÁSLO A JE TO ASI LEPŠÍ,MÁSLO JE MÁSLO.
Eva Braunová 28.12.2020 17:49
Perník na kuličky se dá použít i ten co zbyl z mikulášské nadílky,marmeláda ani čokoláda v kuličkách nevadí.
Monika Pokorná 28.12.2020 14:07
Hano, Globus zkusím zítra. Děkuji za tip.
Hana Čadová 25.12.2020 21:38
Perníkem na strouhání zahušťuji rajskou omáčku. Perník kupuji v Globusu nebo v Albertu.
Květuše Pinkasová 25.12.2020 09:10
Květko, vzpomínám ,jak sis mne našla v Luhačovicích. Bylo to milé setkání...

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit.