Chat na téma Recepty

Dana Puchalská 23.4.2018 07:39
Když jsme u těch nyní tak populárních a slavných hov. líček, tak jsem si vzpomenu na dobrotu, co se jmenuje SALÁT Z VOLSKE TLAMY. To je panečku lahůdka. Ale je to dost náročné na přípravu protože , že se ta licka musí dlouho vařit. Jinak je to tvrdé jak podrážka. Ale výsledek stojí za to. Mňamka číslo 1.
Alena Vávrová 22.4.2018 14:46
Před časem se tu někde přetřásalo vaření hov. líček. V restauraci jsem je již ochutnala a včera jsem je uvařila na červ. víně a kořen. zelenině sama. Nic jsem z nich neořezávala, všecko je jedlé, i tak se to ale po 2 hod. dušení smrsklo. Ovšem je to opravdu moc dobré.
Marie Doušová 17.4.2018 09:20
Hano, to je výstižný název.
Hana Čadová 16.4.2018 13:52
Marie D. u nás se tomuto jídlu říká "bordel v kastrole"!
Jana Slavíková 15.4.2018 18:22
Tihle míchačku mám ráda, doma jsem tomu říkali "kočičák".
Marie Doušová 13.4.2018 15:51
jak jsem využila zbytek houskového knedlíku pro rychlou večeři .Na sádle jsem osmažila cibulku a přidala nakrájený knedlík na kostky a z obou stran opekla . Přidala jsem nakrájený zbytek uzeného a přidala nakrájené kysané zelí , a vše pořádně prohřála. Přidala jsem drcený kmín, špetku pepře , soli a sojové omáčky. Ale asi to není moc dietní, ale chutné a rychlé.
Elena Valeriánová 27.3.2018 10:32
Dobré dopoledne, zdravila jsem vás už v 06,34 h., jenže v Receptech :-)
Elena Valeriánová 27.3.2018 06:34
Dobré ráno, za okny to vypadá nevábně i když se začíná rozednivat. Hezký den.
Anna Potůčková 26.3.2018 17:52
Elen, většinou zkouším recepty z různých časopisů a netu. Jen když mám nápad, tak něčím vylepším, nebo upravím dávky. Někdy mně přijde, že některé recepty surovinami zkrátka nesedí....
Elena Valeriánová 26.3.2018 17:17
Aničko, přijímám a děkuji. Já si myslela, že budeš mít vlastní recept. Určitě to upeču, manžel miluje moučníky. Já jen jedno sousto, nesmím kakao a čokoládu. Pokud se mi povede, to bude těžké odolat. :-(
Anna Potůčková 26.3.2018 16:37
KRTKŮV ZÁKUSEK : 1) Vyložíme plech o velikosti 38x25 cm pečícím papírem 2) Těsto: 1 hrníček mléka, 1 hrníček oleje, 1 hrníček mletého cukru, 1 ks vanilkového cukru, 2 ks vajec, 4 lžíce kakaa - to vše smícháme a přidáme 2 hrníčky hladké mouky spolu s 1 ks prášku do pečiva a opět smícháme vše společně. Vlijeme na plech a upečeme. 3) Krém: 300 ml mléka, 1 ks banánového pudingu a 4 lžíce cukru krupice spolu uvaříme a pak puding necháme vychladnout. Po vychladnutí ušleháme 2 ks šlehačky do níž pak přidáme vychladnutý puding a společně smícháme. Do tohoto krému pak nastrouháme na hrubo čokoládu na vaření (stačí malá) 4) Dokončení: V korpusu vydlabeme pasy, kde budou pokladeny banány a rozdělené na polovinu(je lepší banány dát jeden vedle druhého (já měla málo banánů, tak jsem dala pouze 3 řady a je to málo), potřeme krémem a zasypeme vydlabanými drobečky.
Anna Potůčková 26.3.2018 16:30
Elen, dám, ale za tykání ! Kam jej mám vložit? Sem?
Elena Valeriánová 26.3.2018 16:14
Aničko, dejte recept na ten Krtkův zákusek.
Elena Valeriánová 26.3.2018 14:41
Nastrouhaný celer používám i do šťávy pod maso na zahuštění, nemá to chybu.
Elena Valeriánová 26.3.2018 14:40
Alenko, sním i ty chobotničky, ale celer mám častěji. :-)
Elena Valeriánová 26.3.2018 14:39
Zelné placky: 0,5 kg kysaného zelí, 3 vajíčka, 3 polévkové lžíce hladké mouky, špetka soli, olej na smažení. Pokud máme můžeme do těsta nakrájet šunku nebo nějakou uzeninu. Uvedené ingredience dobře promícháme a pomocí lžíce klademe na rozehřátou pánev s olejem. Z hromádek uděláme placky a usmažíme po obou stranách, přesně jako bramboráky. Tento recept mám od bývalé kolegyně, placky jsou výborné a nenáročné na přípravu. Dnes jsme je snídali.
Alena Vávrová 26.3.2018 14:38
Určitě nejím celer proto, že je afrodiziakum, alébrž proto, že mi chutná. Zase třeba nemusím chobotničky :-P ....
Elena Valeriánová 26.3.2018 14:31
Celerová pomazánka: 20 dkg syrového celeru, 10 dkg eidamu, 10 dkg dušené šunky (měkký salám), tyto tři věci nastrouhat na jemno a přidat na drobno nasekanou cibuli a majonézu nebo tatarku dle chuti, aby vznikla pomazánka. Pečivo. Já to dělám od oka, nevážím. Chutná všem i těm, co tvrdí, že celer nejedí.
Alena Tollarová 26.3.2018 13:45
K tomu celeru - celer bulvový nejím, ale salát z celeru řapíkatého si dělám velmi často. Taky stylem co lednička dala a chutná vždycky.
Dana Puchalská 26.3.2018 12:31
O tom jak se vaří by byla debata na dlouho. Manžel vaří teprve 51 let a je to profesionál každým coulem. A tak jím jen to, co je dobré. A jít na jídlo do hospody je pro mně trest. Chtě nechte musím srovnávat a jsem smutná z toho, jak upadá české vaření a pohostinství vůbec. Každý je teď Mistr a je to občas hrůza. Hezký den.