Chat na téma Recepty

Dana Puchalská 11.12.2018 21:38
A pečící papír je skvělý i na zažehlení barevných aplikací na látku. Dělala jsem ubrus , kde jsem natiskla jablíčka potřené barvou na textil. Je to jednoduché a krásné. A teď se chystám i na prostírání. Uvidím jak se zadaří. :-) :-)
Dana Puchalská 11.12.2018 20:49
Přátelé, už jste někdo zkusil udělat tzv. rozinkový grog? To je dobrota. Do zbylého rumu( po rozinkách) se naleje horká voda a dá trochu vanilkového extraktu nebo vanilinového cukru a navrch kolečko buď citrónu a nebo pomeranče (to je nejlepší). A při zpěvu koled či poslechu rádia se míchá a popíjí. A každý stress je rázem fuč. Vřele doporučuji. :-) :-) :-)
Karel Boháček 11.12.2018 14:20
No jasnačka, na marokánkách se nedá nic zkazit. Chce to hodně sušeného ovoce a dobrou čokoládu. Vždy se povedou..
Alexandra Brzobohatá 11.12.2018 13:15
Dělala jsem marokánky podle K.Ř. a nepovedly se mi, slily se mi dohromady na celý plech. To mě ale neodradilo, nechala jsem vychládnout, polila čokoládou a nakrájela na úhledné proužky. A dobrý. Chutnají a jsem spokojená. :-)
Karel Boháček 11.12.2018 06:29
Viz Stream - jak je to u nás s rozinkami - jaké jsou toxické, pořad od Zuny A dost !
Hana Čadová 10.12.2018 11:57
Opilé rozinky už jsou také hotové a dobře schované!
Eva Mužíková 8.12.2018 20:27
Myslivecké knoflíky. 25 dkg hladké mouky, 14 dkg cukru, 14 dkg tuku Visa a p., 3 žloutky Náplň: smíchat sníh ze tří bílků, 20 dkg mletých oříšků, 20 dkg cukru moučka Vyválet 3mm těsto, vykrájet malá kolečka, / aby se na něj vešla půlka vlaš.ořechu/, dát na plech asi 1,5 cm od sebe, navrch dát menší lžičku náplně a na ní přimáčknout půlku vl.ořechu. Upéct do růžova. Dobrou chuť.
Hana Čadová 7.12.2018 22:31
Černou pečící podložku na pečení používám. Pečící papír je bílý a hnědý.
Karel Boháček 7.12.2018 12:56
...já neměl nikdy potíže. Používám i silikon podložky.
Marie Seitlová 6.12.2018 17:07
Mám také černou fólii, ale jen na dva plechy, na další používám pečící papír a jsem s oběma spokojená.
Alena Tollarová 6.12.2018 16:53
Tu černou folii na jednom plechu mám, ale další si kupovat nebudu. Ani nevím, že papíry mají různou barvu. Měla jsem vždycky takový ten obyč. hnědý, teď jsem si ho kupovala v Německu balík za babku. Nezažila jsem, že by z něj cokoliv nešlo sundat.
Marie Doušová 6.12.2018 16:41
Vždy používám pečící papír a jsem s ním spokojená a nerozlišuji jeho barvu.
Jana Slavíková 6.12.2018 16:27
Folie na pečení je výborná věc. Při množství plechů, které při pečení cukroví používám, zůstanu u papíru, používám ho opakovaně, v nejhorším ho stačí otřít vlhkým hadrem.
Zdenka Žichovská 6.12.2018 10:02
Místo pečicího papíru již několik let používám "Fólii na pečení", kupuji v Lidlu, v nabídce bývá asi 1x za rok. Nemá chybu.... opakované použití.... Orig. balení vyfotím a dám na profil.
Hana Polednová 5.12.2018 22:39
Pečící papír kupuji hnědý, nejlevnější nebo v akci. Vždy se mi všechno povedlo z něj dostat. Možná jsem měla štěstí.
Dana Puchalská 5.12.2018 18:40
Manžel (profesionální kuchař) upřednostňuje ten hnědý. Mě to bylo dříve šumafuk, ale on ví své. A má pravdu.
Karel Boháček 5.12.2018 12:58
Děkuji všem. Káva s koňakem na natření plátů medovníku se vydařila.
Jana Slavíková 5.12.2018 11:37
Pečící papír kupuji podle ceny a ještě se mi nestalo, že by z něj cukroví nešlo odlepit. Marokánky odlepuji až vychladnou a zpevní. Papír používám i na zapékání květáku, těstovin, na pečení litých buchet, vlastně kromě masa na všechno.
Jana Šenbergerová 5.12.2018 11:04
Aha, tak to mám ten správný. Nic takového se mi zatím nestalo. :-)
Květa Řičánková 5.12.2018 09:32
Stalo se mi že jsem je jednou nemohla z něho odlepit ,skončilo to v koši.Dopekla jsem zbytek na plechu.Určitě každá máte nějaký vyzkoušeny.