Biatlonistky podruhé v lednu
vyhrály Světový pohár štafet!

Biatlonistky podruhé v lednu
vyhrály Světový pohár štafet!

15. 1. 2015

Nechci suplovat agenturní zprávy z novin nebo internetu. Jen popsat své pocity při sledování přímého přenosu. Udělal jsem si na počítači několik pěkných  snímků z přenosu České televize - ČT sport stream. Čeští fandové biatlonu mají velkou radost jako v minulém roce na OH v Soči.

Ve středu 7.ledna poprvé v historii vyhrála biatlonová štafeta českých žen výborným výkonem závod Světového závodu v německém  Oberhofu na 4 x 6 kilometrů. Puskarčíková - Soukalová - Landová - Vítková. Krásný závod, ve kterém naše děvčata udržela vedení před Francozkami.
( Bohužel další den 8.1. mužská česká štafeta nedojela po pádech.)

V pátek 9.ledna vyhrála poprvé v životě závod Světového poháru ve sprintu na 7,5 km - Veronika Vítková - stříbrná ze smíšené štafety na ZOH v Soči. Gabriela Soukalová dojela na pěkném 6.místě, a také stanula na pódiu.

V neděli 11.ledna dojela v závodě s hromadným startem Veronika Vítková a Gabriela Soukalová na 10.místě. Velmi dramatický zívod na 12,5 km. To byl poslední závod žen v Oberhofu.

Ve středu 14.ledna v německém městečku Ruhpoldingu začal další blok biatlonových závodů Světového poháru mužů a žen, Vítězná sestava biatlonové štafety žen Puskarčíková - Soukalová - Landová - Vítková se nezměnila a naše děvčata opět zvítězila v konkurenci 22 štafet z celého světa. Navíc porazila štafetu z Běloruska o více jak minutu. Štafetu Koreje předběhla o celé jedno kolo a řadu dalších družstev.
Vítězná Veronika Vítková měla tolik času, že  dojela do cíle s českou vlajkou v ruce, jak můžete vidět v galerii.

Uvidíme jak se bude dařit štafetě našich mužů ve čtvrtek 15.ledna. Naše ženy budou opět závodit v soutěži jednotlivkyň v pátek a dalších dnech. Po závodech v Itálii se přesunou soutěže do Nového Města na Moravě začátkem února 2015. Doufejme, že našim reprezentatům bude dařit i tam

Náročná střelba

Je neuvěřitelné jak přesně dovedou závodníci střílet malorážkou na 50 m, když po běhu jim velmi rychle tepe srdce frekvencí mezi 130 -160/min.
Do toho ještě fouká vítr a případně sněží. Navíc závodníci také dýchají daleko rychleji než my u televizorů v křeslech. Kdysi jsem jednomu rozhodčímu při biatlonu prostřelil malorážkou ruku, jak už jsem napsal krátký článek na i60-ce. Mám k biatlonu opravdu velmi blízký vztah :-).

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.