Biatlonistky podruhé v lednu
vyhrály Světový pohár štafet!

Biatlonistky podruhé v lednu
vyhrály Světový pohár štafet!

15. 1. 2015

Nechci suplovat agenturní zprávy z novin nebo internetu. Jen popsat své pocity při sledování přímého přenosu. Udělal jsem si na počítači několik pěkných  snímků z přenosu České televize - ČT sport stream. Čeští fandové biatlonu mají velkou radost jako v minulém roce na OH v Soči.

Ve středu 7.ledna poprvé v historii vyhrála biatlonová štafeta českých žen výborným výkonem závod Světového závodu v německém  Oberhofu na 4 x 6 kilometrů. Puskarčíková - Soukalová - Landová - Vítková. Krásný závod, ve kterém naše děvčata udržela vedení před Francozkami.
( Bohužel další den 8.1. mužská česká štafeta nedojela po pádech.)

V pátek 9.ledna vyhrála poprvé v životě závod Světového poháru ve sprintu na 7,5 km - Veronika Vítková - stříbrná ze smíšené štafety na ZOH v Soči. Gabriela Soukalová dojela na pěkném 6.místě, a také stanula na pódiu.

V neděli 11.ledna dojela v závodě s hromadným startem Veronika Vítková a Gabriela Soukalová na 10.místě. Velmi dramatický zívod na 12,5 km. To byl poslední závod žen v Oberhofu.

Ve středu 14.ledna v německém městečku Ruhpoldingu začal další blok biatlonových závodů Světového poháru mužů a žen, Vítězná sestava biatlonové štafety žen Puskarčíková - Soukalová - Landová - Vítková se nezměnila a naše děvčata opět zvítězila v konkurenci 22 štafet z celého světa. Navíc porazila štafetu z Běloruska o více jak minutu. Štafetu Koreje předběhla o celé jedno kolo a řadu dalších družstev.
Vítězná Veronika Vítková měla tolik času, že  dojela do cíle s českou vlajkou v ruce, jak můžete vidět v galerii.

Uvidíme jak se bude dařit štafetě našich mužů ve čtvrtek 15.ledna. Naše ženy budou opět závodit v soutěži jednotlivkyň v pátek a dalších dnech. Po závodech v Itálii se přesunou soutěže do Nového Města na Moravě začátkem února 2015. Doufejme, že našim reprezentatům bude dařit i tam

Náročná střelba

Je neuvěřitelné jak přesně dovedou závodníci střílet malorážkou na 50 m, když po běhu jim velmi rychle tepe srdce frekvencí mezi 130 -160/min.
Do toho ještě fouká vítr a případně sněží. Navíc závodníci také dýchají daleko rychleji než my u televizorů v křeslech. Kdysi jsem jednomu rozhodčímu při biatlonu prostřelil malorážkou ruku, jak už jsem napsal krátký článek na i60-ce. Mám k biatlonu opravdu velmi blízký vztah :-).

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Jsou fakt dobrý...
Miroslav Štorch
Díky za komentáře. Nějak mi vypadla číslovka 2. za druhé místo Veroniky Vítkové v neděli 11.ledna. Jinak uvidíme jestli vrchol formy našich biatlonistek není příliš předčasný. Může se stát, že v Novém Městě na Moravě 5-8-února, a pak na mistrovství světa 5.-15.března ve Finsku výsledky už takové nebudou. Ale třeba si mezitím naši reprezentanti odpočinou. Nechme se příjemně překvapit.
Radovan Cakl
Ty naše "holky" jsou super. Pěkný článek. Určitě bys zvládl i on-line reportáž.
Hana Šorejsová
Bylo to úžasné ! Dřina těch zlatých holek se projevila, a moc moc jim fandíme ! Článek moc hezky popisuje bojovnou atmosféru.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...