Britský The Guardian
chválí Museum Kampa

Britský The Guardian
chválí Museum Kampa

19. 5. 2015

Pražské Museum Kampa se ocitlo mezi desítkou nejlepších a přitom málo známých muzeí v Evropě, které svým čtenářům ve svém posledním vydání doporučil britský renomovaný deník The Guardian.

List upozorňuje, že návštěva některého z evropských měst se pravděpodobně neobejde také bez návštěvy některého muzea. „Proč prý se ale nevyhnout těm nejznámějším a nevyzkoušet některou z vynikajících alternativ?“ pokládá si deník řečnickou otázku.

Hned v čele textu doporučuje Museum Kampa, v jehož okolí lákají pozornost seřazení žlutí tučňáci a skupina mohutných lezoucích miminek z dílny tvůrce různých provokativních plastik Davida Černého. Deník připomíná, že uvnitř muzea už byla vystavována díla takových tvůrců jako Yoko Ono, Andy Warhol nebo Julian Opi.

Museum Kampa, které provozuje Nadace Jana a Medy Mládkových, spravuje od svého otevření v roce 2003 sbírky středoevropského moderního umění a děl Františka Kupky a Otto Gutfreunda. Pravidelně ale připravuje krátkodobé výstavy i dalších českých a zahraničních tvůrců.

muzeum
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...