Foto

Pražská muzejní noc:
téměř padesát galerií

13. 6. 2015

Rekordních osmdesát objektů 48 pražských muzeí, galerií a dalších kulturních zařízení otevře úderem 19. hodiny své brány, aby přivítaly návštěvníky na netypické noční prohlídce. Expozice, výstavy a zpřístupněné objekty doplní řada programů a doprovodných akcí pro dětské i dospělé příznivce kultury. 

Jako každoročně nebudou na mnoha místech chybět divadelní a taneční představení, komentované prohlídky, koncerty, projekce filmů a dokumentů, výtvarné dílny a workshopy. Vstup do muzeí je tradičně zdarma, stejně jako doprava speciálními autobusovými linkami Dopravního podniku. 

Loni zaznamenali organizátoři jen v Praze téměř 170 tisíc návštěvnických vstupů, otevřeno přitom bylo "jen" 69 objektů devětatřiceti institucí. 

Mezi letošní nováčky patří Knihovna Akademie věd, 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Galerie Hollar, Muzeum historických nočníků a toalet, Plynárenské muzeum, Muzeum Montanelli či vládní salonek Českých drah na hlavním nádraží.

muzeum
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...