Pozor, piráti řádí
i na Slapech

Pozor, piráti řádí
i na Slapech

13. 8. 2015

Tak tohle si poslechněte. Pirátský kapitán Morgan, jeho kolega Kid či další, neméně strašlivý kolega Falcon, řádili ve středu na Ždáni na Slapech.

Nachystali bojovou hru pro děti 4+, které musely zdolat mnoho překážek, plavit se lodí, umět rozluštit tajné písmo, a nakonec bojovat mečem o „holý život“, aby dosáhly pirátského pokladu čítajícího několik set zlatých čokoládových mincí a dalších dobrot.

Pirátská bojovka spočívá v postupném hledání dopisů (zakládáme si, že ne podle GPS, ale na jazykové i logické komunikaci). V jisté fázi samozřejmě přijde mírné strašení v maskách, v té nejtěžší pak boj na (vypolstrované) meče. Musíte to dobře vykrývat, protože dostat od čtrnáctiletého chlapíka pecku po zádech není nic příjemného. To se mi stalo předloni, letos mám jen jelito na stehně...

Doprovázející maminky, tatínkové, babičky i dědečkové (senioři byli nejaktivnější) nevěřili svým očím, děti s vytřeštěnýma očima se klepaly ještě dlouho (a tentokrát výjimečně) po desáté večer. Po skončení celé akce si už pořadatelé mohli dát první pivko a panáčka...

Nadšení bylo skvělé, i když od tradičního rozdělávání ohně jsme ale raději letos upustili. Snad nebude neskromné, když řeknu, že tradici bojovek na Ždáni jsem před mnoha lety trochu spáchal já sám, nyní ale v ní dokonale pokračují moji vnuci a jejich kamarádi/kamarádky (tehdy prťata a dnes skoro puberťáci) a dělají to moc dobře. Ti dobří mladí se jmenují Barbora, Adam, Honza a Oliver. Tedy podle abecedy (ale dáma má vždy přednost, že).

Bohužel bylo to natolik hektické, že nezbyl čas na dokumentární fotografie, takže přikládám jenom tu ilustrační.

Takže shrnuto a podtrženo, zdaleka ne všichni puberťáci jsou zevlující, líná milionářská mládež, jak se mnozí domnívají, alespoň já v nich vidím naši skvělou budoucnost.

Mládí vpřed, ale na moudrost předků ti chytřejší nezapomínají. Motto i60: Tahle země není jenom pro mladý, mne docela nabíjí!

 

P.S.: Abyste viděli, jak se bavíme, pro srandu přikládám první dopis bojové hry, psaný starolatinkou zvanou Old England. Není úplně jednoduché ji napoprvé přečíst, například hned v titulku zcela splývá písmeno „b“ s písmenem „v“…

P.S. redakce: Přátelé, starodávné písmo Old England nejsme schopni v našem systému realizovat, takže jsme zvolili tuto možnost a omlouváme se.

 

První dopis (severní výběžek Surfu)

Tak už je to tady! Velká bojová hra začíná! Ale ještě než se tak stane, pečlivě poslouchejte můj příběh – příběh strašlivého a krvelačného kapitána Morgana.

Před čtyřmi sty lety jsem byl nejmocnější pirát, který sedm moří kolem Evropy křižoval. S mojí statečnou posádkou jsem přepadával velké obchodní koráby a loupil zlato i drahé kamení. Byl jsem nemilosrdný, všechny zajatce, kteří přežili, jsem nechal naházet do moře, aby si na nich pochutnali žraloci. Protože jsem měl rychlou loď a skvělé bojovníky, brzy jsem se stal nejbohatším pirátem na světě. Všichni se přede mnou třásli strachy, včetně anglického, francouzského či španělského vojenského námořnictva. Několikrát mě chtěli dopadnout, ale já nakonec vždycky unikl.

Leč jednoho dne jsem padl do pasti. Nalíčily ji na mě čtyři anglické válečné křižníky, když mne vlákaly do úzké zátoky, kde bylo obtížné manévrovat. Moji muži statečně bojovali, ale nebylo to nic platné. Podařilo se mi sice dva křižníky potopit, ale další dva nás začaly pronásledovat. Zbyla mi jen hrstka mužů, moje loď měla zlomený stožár, rozbitá děla i několik děr pod čárou ponoru a bylo jasné, že se brzy potopíme. Potřeboval jsem se rychle někde ukrýt. Vplul jsem tedy z posledních sil do ústí jedné řeky, tuším, že se jmenovala Vltava. Tady byla menší hloubka, na které těžké válečné křižníky uvízly. Moje menší loď naštěstí proplula dál a ztratila se pronásledovatelům z dohledu.

Loď však stále nabírala vodu a začínala se potápět. Bylo to nedaleko odtud, pod skálou, která se hemžila tlustými zmijemi. Nazval jsem ji proto Hadí skála. Ještě než jsme ztroskotali, dal jsem naložit na čluny veškeré mé bohatství, které jsem tady chtěl bezpečně ukrýt…

Ale už moc dlouho povídám… Jestli chcete znát další část mého dobrodružství, vypravte se na zmíněnou Hadí skálu. Tam, pod bludným kořenem, který vypadá jako velký leguán, možná naleznete druhý dopis.

Kapitán Morgan

hry zábava
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.