Den začíná a končí tmou

Den začíná a končí tmou

7. 10. 2015

Včera jsem jeli večer Prahou tramvají č.17. Je to nádhera, vidět mosty, osvětlené panorama Hradčan, Petřín v červáncích, radovat se z magického pohledu.

Naproti nám seděly dvě ženy kolem čtyřicítky. Jejich dialog začal:

"Den začíná a končí tmou. Ráno rychle z postele a honem do práce. Lidi jsou denně tak zblblí, že už ani po ránu nemluví. Každý uzavřený do sebe, někdo vzdychá, jiný si mele na prázdno. Žijeme uspěchaně. V běhu snídáme v práci, nestíháme oběd. Odpoledne honba za potravou a domů. Doma úkoly s dětmi, večer únava a ani nikam nejdem. Není na nic čas. Neumíme se bavit ani odpočívat, mám pocit, že neumíme žít".

V tu chvíli jsme se naklonili k sobě a pravili, ale my umíme žít. Radujeme se z každého rána, a těšíme se každý den, co zažijeme. Chodíme rádi ještě pracovat, velmi nás to naplňuje, věnujeme se vnoučatům, a pociťujeme, jak čas rychle utíká. Čas zastavit nejde, a proto užíváme, jak se dá.

Tato moje úvaha vyplynula z onoho dialogu, a tak si říkám, důležité JE UMĚT ŽÍT. Miluj mne málo, ale miluj mne dlouho.

Je neděle, a tak si ji užijeme a všem přejeme také hezkou podzimní neděli. Podzim života je krásný! Přejeme veselou mysl a v životě samé dobré náhody.

glosa Praha stárnutí
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.