Česká televize bude poprvé vysílat Oscary živě
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Česká televize bude poprvé vysílat Oscary živě

18. 1. 2016

Česká televize letos nabídne divákům poprvé v historii možnost sledovat živě předávání amerických filmových cen Oscar. Přímý přenos ceremoniálu z Los Angeles odvysílá na programu ČT2 v noci na pondělí 29. února.

Osmaosmdesátý oscarový večer bude Česká televize vysílat se simultánním překladem kvůli posunu času až od 02:30 hodin. V pondělí večer pak na ČT art od 20:20 hodin nabídne záznam přenosu v takzvaném mezinárodním vydání.

Nejvíce nominací na oscary za rok 2015 získal snímek REVENANT Zmrtvýchvstání režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritua. Nominován byl dvanáctkrát, mimo jiné v kategorii nejlepší film. Druhý největší počet nominací, deset, má sci-fi Šílený Max: Zběsilá cesta. Třetí je se sedmi nominacemi drama Marťan režiséra Ridleyho Scotta.

Lesbická romance Carol je co do počtu nominací čtvrtým nejúspěšnějším snímkem, získala jich šest, stejně jako Spotlight a Most špionů. V kategorii nejlepší hudba získal za snímek Osm hrozných nominaci italský skladatel Ennio Morricone. Zklamání patrně zažili fanoušci kultovních Hvězdných válek, když kasovní trhák Star Wars: Síla se probouzí nezískal nominaci v kategorii nejlepší film. Úspěšný byl nicméně v technických kategoriích jako střih, vizuální efekty, zvuk a zvukové efekty.

Z neanglicky mluvených filmů se Akademii filmového umění a věd zalíbily dánský film Krigen (Válka), kolumbijské Objetí hada, francouzský Mustang, maďarský Saulův syn a jordánský film Theeb. Český snímek Domácí péče režiséra a scenáristy Slávka Horáka se do finálové nominace v kategorii nejlepší cizojazyčný film bohužel nedostal.

film ocenění Oscar
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.