Česká televize bude poprvé vysílat Oscary živě
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Česká televize bude poprvé vysílat Oscary živě

18. 1. 2016

Česká televize letos nabídne divákům poprvé v historii možnost sledovat živě předávání amerických filmových cen Oscar. Přímý přenos ceremoniálu z Los Angeles odvysílá na programu ČT2 v noci na pondělí 29. února.

Osmaosmdesátý oscarový večer bude Česká televize vysílat se simultánním překladem kvůli posunu času až od 02:30 hodin. V pondělí večer pak na ČT art od 20:20 hodin nabídne záznam přenosu v takzvaném mezinárodním vydání.

Nejvíce nominací na oscary za rok 2015 získal snímek REVENANT Zmrtvýchvstání režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritua. Nominován byl dvanáctkrát, mimo jiné v kategorii nejlepší film. Druhý největší počet nominací, deset, má sci-fi Šílený Max: Zběsilá cesta. Třetí je se sedmi nominacemi drama Marťan režiséra Ridleyho Scotta.

Lesbická romance Carol je co do počtu nominací čtvrtým nejúspěšnějším snímkem, získala jich šest, stejně jako Spotlight a Most špionů. V kategorii nejlepší hudba získal za snímek Osm hrozných nominaci italský skladatel Ennio Morricone. Zklamání patrně zažili fanoušci kultovních Hvězdných válek, když kasovní trhák Star Wars: Síla se probouzí nezískal nominaci v kategorii nejlepší film. Úspěšný byl nicméně v technických kategoriích jako střih, vizuální efekty, zvuk a zvukové efekty.

Z neanglicky mluvených filmů se Akademii filmového umění a věd zalíbily dánský film Krigen (Válka), kolumbijské Objetí hada, francouzský Mustang, maďarský Saulův syn a jordánský film Theeb. Český snímek Domácí péče režiséra a scenáristy Slávka Horáka se do finálové nominace v kategorii nejlepší cizojazyčný film bohužel nedostal.

film ocenění Oscar
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Tak toto není nic, co by mě zajímalo. Nedívám se na pořady tohoto tipu, nebaví mě Slavíci, Missky, Český lev a nic podobného
VANDA Blaškovič
Tak na ten přenos se těším!
Lenka Hradecká
Kdyby byl v nominaci český film, byl by to ještě větší zážitek. Ale i tak se těším.
Naděžda Špásová
Vždyť už bylo také na čase. Moc rádi se podíváme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.