Kuře na medu
FOTO: autorka

Kuře na medu

6. 3. 2016

Jednoduchá příprava kuřete, které je zase jiné, přitom velmi chutné.

Potřebujete:

1 kuře naporcované (nebo dle libosti stehna, křídla atd.)
6 lžic kečupu
3 lžíce medu
1 sklenice vody
6 stroužků česneku
1 grilovací (nebo jiné oblíbebé koření)
3 lžíce oleje

Všechny ingredience na marinádu si pořádně promícháte v misce, aby se pochutiny spojily. Kdo nemá ráda kečup, použije rajský protlak, jen se musí trochu přidat vody, aby se naředil.

Kousky kuřete mírně posolím (opět záleží na tom, zda sáček s kořením obsahuje sůl nebo ne). Potom každý kousek masa ponořím do marinády, aby byl ze všech stran namočen a přendám do pekáčku. Zbytek marinády přeliji na kuře nechám pár hodin marinovat (většinou si to chystám ráno, takže má tak 3 hodinky na uležení).

Dám přiklopené druhým pekáčkem nebo alobalem péci do trouby na 180 stupňů, nejprve 40 minut přikryté a pak ho odkryji, aby hezky zezlátlo.

Podáváme s rýží, je to opravdu dobrota. Není sladká, je mírně česneková a nám chutná.

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(3.8 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.