Foto

Tajná známost dokáže řádně
zatřást rodinným rozpočtem

10. 8. 2012

České domácnosti doplácejí nejen na investice do nevhodných finančních produktů, ale překvapivě také na nevěru jednoho z partnerů. Náklady na milenku či milence totiž dosahují značných částek. Platby za telefony, dárky, restaurace, kulturní akce či dokonce za soukromí, jako jsou azyly pro milence, penziony nebo hotely, se nejčastěji pohybují kolem 2500 Kč měsíčně. Tajná známost se přitom podle průzkumu Poštovní spořitelny (PS) týká 40 procent domácností.

„Nevěra se tak může významným způsobem podepsat na kvalitě a rovnováze rodinných financí, neboť představuje polovinu výdajů, které české domácnosti průměrně vynaloží na potraviny a bydlení,“ upozornil výkonný ředitel řízení segmentů PS Aleš Pospíšil. Dokonce i ti, kteří za svůj mimopartnerský vztah utrácejí minimálně, mají roční útratu za nevěru přes 20 tisíc korun.

Drtivá většina nevěrníků platí za zálety v hotovosti (96 procent), aby nebylo z výpisu dohledatelné, za co a kde platili. Pokud už platí kartou, tak výhradně v místech jejich běžného užití, jako jsou obchodní centra. Zvláštností je to, že když muži kartou platí květiny, tak jde o dvě menší kytice – jednu zákonné partnerce, druhou milence. Sedm procent nevěrných lidí má kvůli "krytí" speciální účet, z něhož platí náklady spojené s nevěrou.

Zhruba dvě třetiny mileneckých párů se kvůli úspoře peněz schází v bytě jednoho z nich. Každý sedmý záletník nachází útočiště v bytě svých přátel nebo na chatě. Na 13 procent lidí provozuje milostné hrátky na veřejném prostranství, 12 procent pak v azylech pro milence, penzionech či hotelech. Ty je stojí nejčastěji od 500 do 2000 Kč.

Pro 84 procent mileneckých dvojic je společná dovolená sice lákavá, ale prakticky zcela neuskutečnitelná. Pokud už spolu stráví delší čas, je to většinou pracovní cesta nebo víkend.

Téměř polovina lidí svým milencům nekupuje žádné dárky. Nejčastěji se jeho hodnota měsíčně pohybuje do 300 korun. Skoro dvě pětiny milenců utratí měsíčně za návštěvu restaurace nebo kulturní akce do 500 Kč. Náklady šestiny nevěrných jsou mezi 500 až 1000 korunami měsíčně. Třetina z nich však kvůli obavám z odhalení na podobná místa nechodí vůbec.

průzkum vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...