Polévka je grunt
Foto: autorka

Polévka je grunt

25. 4. 2017

Taky se vám to občas stává, že nevíte, co k obědu? A nebo spěcháte a řeknete si, že dnes musí stačit jen nějaká dobrá, hutná polévka.
Občas zvolím polévkovou variantu obědu. Tady mám pro vás jeden recept.

Polévka z hlívy ústřičné

1,5 l vývaru z uzených žeber
200 g hlívy ústřičné
1 malá mrkev
1 střední cibule
2 brambory
½ lusku čerstvé papriky (nemusí být)
kousek feferonky na zvýraznění chutě (nemusí být)
2 stroužky česneku
olej, kmín, pepř, sůl, mletá paprika, majoránka, nové koření, libeček

1. Do hrnce dejte vařit asi 500 g uzených žeber + 6 kuliček nového koření. Asi dvacet minut před koncem vaření přidejte do vývaru česnek, 2 oloupané brambory, na větší kusy pokrájenou mrkev, nožičky z hlívy ústřičné a libeček. Vše vařte do změknutí.

2. Mezitím si nakrájejte cibuli a na proužky hlívu ústřičnou. Rozehřejte olej a nejdříve na něm osmahněte cibuli, pak přidejte kmín, hlívu ústřičnou a restujte ji do změknutí. Potom přidejte mletou papriku a sběračku nebo dvě vařícího vývaru. Odstavte z plotny a přikryjte, vše připečené se krásně propojí s vývarem.

3. Vyndejte uvařená žebra a kuličky koření. Zeleninu rozmixujte ponorným mixérem a vše vlijte do hrnce s hlívou, řádně rozmíchejte. Tím se polévka krásně zahustí a není v ní ani gram mouky. Maso ze žeber oberte, nakrájejte a vraťte do polévky, přidejte pepř, popřípadě sůl a hlavně majoránku. Polévku ještě tak pět minut povařte. Dochuťte dle své chuti.

Podávejte s pečivem.

Dobrou chuť!

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.