Jak jsem našel senior friendly hotel
Foto: autor

Jak jsem našel senior friendly hotel

19. 7. 2017

Jo, v překladu to znamená hotel přátelský k seniorům. Upoutal mě článek Vratislavy Hofmanové z 30.6.2017 Senior friendly hotely, jak je poznat. Za posledních 25 let práce lektora na volné noze jsem bydlil v ČR a SR snad všude. Troufám si k tomu něco dodat i kvůli tomu, že je mi 72 let. Co od hotelu my 70níci chceme:

1.Obsáhlou internetovou stránku, kde je skoro všechno (česky a pravda)

2. Možnost registrace s hotelem přímo přes Internet, nebo telefonicky. Bez prostředníků a podvodných slevišů. Leccos se dá uhádat, ale zas v češtině.

3. Možnost dopravy veřejnou dopravou, nebo velké zdarma hotelové parkoviště (u mužů je bezpečí jejich miláčka prioritou číslo jedna).

4. Všechno česky (max slovensky), tedy personál, eventuální zdravotnictví a policie.

5. Žádné schody v hotelu a krpály u hotelu.

6. Pěkné a čisté ubytování. Pozná se podle toho, jestli tam jezdí německé důchodkyně.

7. Pes, kočka, vnoučata a Wifi na pokoji. Bazén. Balkón s krásným výhledem.

8. JÍDLO! Nejlépe buffetová snídaně i večeře. Nemůžu jíst všechno, musím ochutnávat a šťourat se v jídle. Dorty a zmrzlina v neomezeném rozsahu.

9. Ubytování pro single osobu bez děsných příplatků.

10. Co tam budu dělat? No, chodit na procházky podle krokoměru. K tomu potřebuji pěkné vodorovné asfaltky (když prší, nevadí) kde mohou chodit i osoby se sníženou pohyblivostí, eventuálně jezdit kočárky a tak podobně.

Je toho hodně. Ne! Tohle všechno splňuje hotel Horal ve Špindlerově Mlýně, odkud jsme s manželkou dnes po čtyřdenním pobytu přijeli. Ostatně jezdíme tam opakovaně.

To, co je na Horalu senza a není to patrné z Internetové prezentace, jsou vodorovné procházky. Dvacetiletým manažerům, kteří dělají nabídku pro seniory 55+, to nějak není jasné: Vylezte si na Sněžku! (To určitě, vrtulníkem). Do své Galerie jsem dal několik neumělých fotek vodorovných cest. Úroveň +1 nad hotelem Panorama. Úroveň 0 kolem recepce Horalu. Úroveň -1 hřiště pod hotelem. Úroveň -2 vycházková trasa pod hotelem. Panelová cesta z úrovně 0 od ubytovny pro personál na hotel Horní pramen.

Od autobusového nádraží Špindl jezdí k recepci hotelu (zastávka) okružní špindlerovský autobus co dvě hodiny, pořád dokola po Špindlu. Seběhnete dolů a vzhůru zas autobusem.

Teď v červenci tam bylo hodně rodin s dětmi. Ty jsou k vidění jen při zahájení snídaně a večeře. Jinak mají chudáci každou hodinu jiný program a večer ještě diskotéku (v češtině, ne jako na Kypru v ruštině). Pečuje o ně "Animační tým".

cestování
Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%