Jak jsem našel senior friendly hotel
Foto: autor

Jak jsem našel senior friendly hotel

19. 7. 2017

Jo, v překladu to znamená hotel přátelský k seniorům. Upoutal mě článek Vratislavy Hofmanové z 30.6.2017 Senior friendly hotely, jak je poznat. Za posledních 25 let práce lektora na volné noze jsem bydlil v ČR a SR snad všude. Troufám si k tomu něco dodat i kvůli tomu, že je mi 72 let. Co od hotelu my 70níci chceme:

1.Obsáhlou internetovou stránku, kde je skoro všechno (česky a pravda)

2. Možnost registrace s hotelem přímo přes Internet, nebo telefonicky. Bez prostředníků a podvodných slevišů. Leccos se dá uhádat, ale zas v češtině.

3. Možnost dopravy veřejnou dopravou, nebo velké zdarma hotelové parkoviště (u mužů je bezpečí jejich miláčka prioritou číslo jedna).

4. Všechno česky (max slovensky), tedy personál, eventuální zdravotnictví a policie.

5. Žádné schody v hotelu a krpály u hotelu.

6. Pěkné a čisté ubytování. Pozná se podle toho, jestli tam jezdí německé důchodkyně.

7. Pes, kočka, vnoučata a Wifi na pokoji. Bazén. Balkón s krásným výhledem.

8. JÍDLO! Nejlépe buffetová snídaně i večeře. Nemůžu jíst všechno, musím ochutnávat a šťourat se v jídle. Dorty a zmrzlina v neomezeném rozsahu.

9. Ubytování pro single osobu bez děsných příplatků.

10. Co tam budu dělat? No, chodit na procházky podle krokoměru. K tomu potřebuji pěkné vodorovné asfaltky (když prší, nevadí) kde mohou chodit i osoby se sníženou pohyblivostí, eventuálně jezdit kočárky a tak podobně.

Je toho hodně. Ne! Tohle všechno splňuje hotel Horal ve Špindlerově Mlýně, odkud jsme s manželkou dnes po čtyřdenním pobytu přijeli. Ostatně jezdíme tam opakovaně.

To, co je na Horalu senza a není to patrné z Internetové prezentace, jsou vodorovné procházky. Dvacetiletým manažerům, kteří dělají nabídku pro seniory 55+, to nějak není jasné: Vylezte si na Sněžku! (To určitě, vrtulníkem). Do své Galerie jsem dal několik neumělých fotek vodorovných cest. Úroveň +1 nad hotelem Panorama. Úroveň 0 kolem recepce Horalu. Úroveň -1 hřiště pod hotelem. Úroveň -2 vycházková trasa pod hotelem. Panelová cesta z úrovně 0 od ubytovny pro personál na hotel Horní pramen.

Od autobusového nádraží Špindl jezdí k recepci hotelu (zastávka) okružní špindlerovský autobus co dvě hodiny, pořád dokola po Špindlu. Seběhnete dolů a vzhůru zas autobusem.

Teď v červenci tam bylo hodně rodin s dětmi. Ty jsou k vidění jen při zahájení snídaně a večeře. Jinak mají chudáci každou hodinu jiný program a večer ještě diskotéku (v češtině, ne jako na Kypru v ruštině). Pečuje o ně "Animační tým".

cestování
Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Já sebou mám GPS v hodinkách a telefon, pro případ, když by si něco stalo. Jsem zvyklá běhat a skákat sama po horách, ale stejně si myslím, že je tam mnohem víc lidí než na Šumavě. Cestu z Míseček na Benecko znám až moc dobře. :)
Karel Hyndrák
Milá Ilono, doby kdy to na značených cestách v Krkonoších vypadalo jako na prvomájové manifestaci jsou definitivně pryč. Ti co chodili (NDR áci) asi jezdí na Malorku. Všichni ostatní sedí v hotelu u piva (na Horalu mají osmnáctku černou = hrozné výsledky u německých babiček), nebo někde jezdí autobusem či autem. Spíš máš strach, že až si zvrkneš nohu, nikdo nepůjde a ty tam pojdeš. Taková značená cesta z Míseček po hřebeni na Benecko je fakt až strašidelná. Ještě že máme GPS signalizaci v mobilu a aplikaci Záchranka. Občas po lepších cestách jede někdo na elektrokole, elektrokoloběžce a dokonce celé rodiny na segwayích (dvoukolka). My jezdíme do Krkonoš každé léto už 40 let. Nejlepší jsou ty značené stezky. Chodit do Špindlu města nemá smysl. Čínské tržíště. Nemají tam ani Mc Donald´s ani KFC.
Elena Valeriánová
Kdysi dávno jsme byli na vojenské zotavovně Bedřichov, od té doby jsme ve Špindlu nebyli. Po přečtení Vašeho článku mám chuť to změnit.
Zuzana Pivcová
V Krkonoších ve Špindlu znám z posledních let díky práci ve vojenském archivu pouze vojenskou zotavovnu Bedřichov. Tato informace zní velmi pozitivně.
Alena Tollarová
Když jsme byli loni ve Vrchlabí v penzionu Oáza (spokojeni) a byli se podívat po letech ve špindlu, říkali jsme si, že tam nikdy. Ale tahle pozvánka zní opravdu dobře a já za ni děkuji.
Ilona Erika Kolář
Přiznám, že Krkonoše zrovna nejsou moje parkteta. Byla jsem tam sice mockrát, ale k srdci mi přirostla Šumava. Asi mi vadí mi ta obrovská koncentrace lidí, protože mám toho plné zuby z práce a tak raději někam, kde není přelidněno.
Helena Votíková
V Horalu, tehdy to byl Orea Horal Resort, jsem byla ještě jako nesenior. Bylo tam moc príma. Mám bezva vzpomínku, kdy jsem si cestu z Výrovky chtěla zkrátit, že přeci nepůjdu až dolů do Špindlu, tak jsem šla sjezdovkou dolů.. óóó jak jsem si pak nadávala, kolena dostala dost zabrat a nepomohlo ani cik cak. Jak jsem pak byla ráda za vířivku v hotelu si jistě umíte představit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.