Jeli byste na dovolenou i za cenu půjčky?
ilustrační foto: pixabay.com

Jeli byste na dovolenou i za cenu půjčky?

28. 7. 2018

Stále více Čechů si dopřává dovolenou v zahraničí, většinou s leteckou dopravou, ubytováním ve vícehvězdičkových hotelích a mnohdy i se stravováním all inclusive. Taková dovolená se může i v rámci evropských destinací snadno vyšplhat na 20 tisíc i více.

Jak vyplynulo z průzkumu agentury Ipsos, nejméně jedna desetina Čechů si už alespoň jednou v životě vzala na dovolenou půjčku. Nejsou to sice žádné horentní sumy, naopak šedesát procent těch, kteří si vypůjčili, nepřekročilo částku 10 tisíc, ale i tak je to postup zarážející, tedy dovolená na dluh.

Podle výsledků daného průzkumu si půjčují muži i ženy, více lidí je z velkoměst než z menších obcí, a co se týče věku, převládají lidé buď těsně nad 18 nebo naopak lidé nad 50 let. Zvláště u těch poněkud zaráží, že neuvažují, že budou muset svou vysněnou dovolenou krátce po návratu začít splácet a další dovolené se nedočkají o to více.

Většina našich lidí je tedy, jak vyplývá z průzkumu, k investicím do dovolených pragmatická. Pokud nemají našetřeno, než aby se zadlužili, raději nikam nejedou. Půjčka sice představuje okamžité řešení, ale její důsledek rozhodně už příjemný není. Proč raději nezvolit tuzemskou dovolenou, která vyjde levněji?

Zadlužit se kvůli zážitkům považují experti za jednu z největších nerozumností, ba přímo hloupostí.  Předčí to prý už jen půjčka na půjčku nebo úvěr, abychom mohli darovat peníze někomu z našich potomků.

cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.